Saláták

Mogyoróvajascsirkepanzanellasalátával

Mogyoróvajas csirke panzanella salátával

Hozzávalók
A húshoz:
500 g
csirkemell
4 ek
krémes mogyoróvaj
2 ek
olaj a sütéshez
150 ml
víz
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 db
lime facsart leve
1 db
bagett
250 g
koktélparadicsom
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
kígyóuborka
1 fej
lilahagyma
1 marék
rukkola
6 ek
olívaolaj
2 ek
balzsamecet
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A salátához:

Elkészítés
A csirke marinádjához a hozzávalókat egy tálban, habverővel elkeverjük. A szeletekre vágott csirkét beleforgatjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes hőmérsékleten megsütjük: nem lesz egyenletes bevonat a pác miatt, de jó, ha rápirul itt-ott.
A salihoz a bagettet rusztikus darabokra tépkedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A paradicsomot elfelezzük, a kígyóubit, a paprikát és a lilahagymát felszeleteljük, egy nagy tálban összekeverjük őket.
A kihűlt kenyérkockát és a rukkolát is beleforgatjuk. Tálaláskor a balzsamecetet, 4 evőkanál olívaolajat és a lereszelt fokhagymát egy kis üvegbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összerázzuk és a salira öntjük. A megsült hús mellé tálaljuk.Ha tetszett a mogyoróvajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A mogyoróvaj legalább akkora függőséget okoz, mint az édes csokis társa. :D Ez így is van, én nagyon sok mindenhez tudnám enni, úgyhogy most ebben marináltam a csirkét. Brutális!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz:
500 g
csirkemell
4 ek
krémes mogyoróvaj
2 ek
olaj a sütéshez
150 ml
víz
1 gerezd
zúzott fokhagyma
1 db
lime facsart leve
1 db
bagett
250 g
koktélparadicsom
1 db
piros kaliforniai paprika
1 db
kígyóuborka
1 fej
lilahagyma
1 marék
rukkola
6 ek
olívaolaj
2 ek
balzsamecet
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
A salátához:
A csirke marinádjához a hozzávalókat egy tálban, habverővel elkeverjük. A szeletekre vágott csirkét beleforgatjuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon közepes hőmérsékleten megsütjük: nem lesz egyenletes bevonat a pác miatt, de jó, ha rápirul itt-ott.
A salihoz a bagettet rusztikus darabokra tépkedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A paradicsomot elfelezzük, a kígyóubit, a paprikát és a lilahagymát felszeleteljük, egy nagy tálban összekeverjük őket.
A kihűlt kenyérkockát és a rukkolát is beleforgatjuk. Tálaláskor a balzsamecetet, 4 evőkanál olívaolajat és a lereszelt fokhagymát egy kis üvegbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, összerázzuk és a salira öntjük. A megsült hús mellé tálaljuk.Ha tetszett a mogyoróvajas csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a mogyoróvajas csirke panzanella salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése