Szendvics

Mongolhúsosszendvics

Mongol húsos szendvics

Hozzávalók
2 szelet
tarja
(150-180 g)
só, bors
1 csipet
római kömény
1 szál
répa
(nagy)
1 fej
fehér hagyma
(nagy)
0.25 fej
káposzta
1 csipet
cukor
4 ek
majonéz
szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
1 ek
vaj

Elkészítés

A tarjaszeleteket egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel, minden oldalát jó alaposan bedörzsöljük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, fólia nélkül, 20 percig sütjük.

A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a káposztát pedig vékonyan felszeljük. Egy evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben, és közepes lángon, picit sózva és cukrozva megdinszteljük a zöldségeket, de csak annyira, hogy ress-roppanósak maradjanak. Mikor kész, félrehúzzuk, és még melegen összekeverjük a majonézzel.

Amikor a hús elkészült, kivesszük a tepsiből, hagyjuk pár percet pihenni, majd felszeleteljük, és a zöldségek közé keverjük.

Félbevágott kiflibe, vagy két szelet kenyér közé halmozzuk, és tálaljuk.

Mongol húsos szendvics
Mongol húsos szendvics

Ezek is érdekelhetnek:

Lancashire hot pot - rakott krumpli Angliából

Savanyú káposztás sült tarja

www.streetkitchen.hu

Mindenhol van valami kultikus étel. Nálunk, Hajdúszoboszlón, nagyon rég a „mongol szendvics” volt az: a diszkóból hazafelé, éjszaka pont jól jött ez a megfáradt gyomornak (fejnek)... Az elnevezés egyébként a mongol káposztasalátából ered, amit Hajdúszoboszlón anno a Karikás étterem készített. Íme a mongol húsos szendvics a saját olvasatomban.

Hozzávalók

2 főre
2 szelet
tarja
(150-180 g)
só, bors
1 csipet
római kömény
1 szál
répa
(nagy)
1 fej
fehér hagyma
(nagy)
0.25 fej
káposzta
1 csipet
cukor
4 ek
majonéz
szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
1 ek
vaj

A tarjaszeleteket egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel, minden oldalát jó alaposan bedörzsöljük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, fólia nélkül, 20 percig sütjük.

A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a káposztát pedig vékonyan felszeljük. Egy evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben, és közepes lángon, picit sózva és cukrozva megdinszteljük a zöldségeket, de csak annyira, hogy ress-roppanósak maradjanak. Mikor kész, félrehúzzuk, és még melegen összekeverjük a majonézzel.

Amikor a hús elkészült, kivesszük a tepsiből, hagyjuk pár percet pihenni, majd felszeleteljük, és a zöldségek közé keverjük.

Félbevágott kiflibe, vagy két szelet kenyér közé halmozzuk, és tálaljuk.

Mongol húsos szendvics
Mongol húsos szendvics

Ezek is érdekelhetnek:

Lancashire hot pot - rakott krumpli Angliából

Savanyú káposztás sült tarja

Ha tetszett a Mongol húsos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept