Hozzávalók
- 200 g vaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 3 db babérlevél
- 1 kg sertéslapocka
- só, bors
- 2 szál répa (nagyobb)
- 10 g szárított kakukkfű
- 700 g krumpli
- 500 ml alaplé
- 1 kis pohár barna sör (200 ml)
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 3 db babérlevél
- 1 kg sertéslapocka
- só, bors
- 2 szál répa (nagyobb)
- 10 g szárított kakukkfű
- 700 g krumpli
- 500 ml alaplé
- 1 kis pohár barna sör (200 ml)
Ehhez az angol rakott krumpli verzióhoz először egy serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, azaz 100 grammot. Rárakjuk a megtisztított és felkarikázott hagymát, a babérlevelet, és legalább 15 percen át, alacsony hőfokon dinszteljük.
Egy mély cserépedény aljára rakjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, és ráöntjük a dinsztelt hagymát. A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd egyenletesen elterítjük a húson, és megszórjuk a kakukkfűvel. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük, majd körkörösen lefedjük vele az egész edényt. A maradék vajat a felkarikázott krumpli tetején eloszlatjuk. A legvégén ráöntjük az alaplevet és a sört.
150 fokra előmelegített sütőben, fedő alatt sütjük 2 órán át, majd levesszük a fedőt, feltekerjük 200 fokra a hőt, és addig sütjük, amíg a krumpli szépen meg nem pirul. Tálalás előtt állni hagyjuk 10 percet.
Ha tetszett az angol rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!