Street Kitchen

Mustároslencsesaláta

Mustáros lencsesaláta

Hozzávalók
2 db
kápia paprika
(100 g/db)
0.5 szál
kígyóuborka
(500 g/db)
2 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
0.5 fej
jégsaláta
2 konzerv
lencse
(310 g-os kiszerelés)
A desszinghez
2 ek
mustár
2 ek
magos dijoni mustár
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
só, bors

Elkészítés
  1. A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mindent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét. 

  2. Egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a mézet és az olívaolajat a finomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk. 

  3. Ezt a dresszinget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek frankón összeérjenek. Tálba szedjük, és már falhatjuk is. 

www.streetkitchen.hu

Egy igazán téli salátára vágysz, ami pillanatok alatt el is készül? Akkor jó helyen jársz! Ráadásul szinte bármilyen sült hús mellé vagy akár grillezett sajthoz is be tudod illeszteni.

Ez a saláta a lencse frissességét, a roppanós zeller és a sárgarépa karakterét a pikáns mustáros öntettel ötvözi. Különleges, mégis egyszerű köret, ami remekül passzol sült húsokhoz, vagy akár önálló, egészséges ételként is megállja a helyét.

Hozzávalók

4 főre
2 db
kápia paprika
(100 g/db)
0.5 szál
kígyóuborka
(500 g/db)
2 fej
lila hagyma
(90 g/fej)
0.5 fej
jégsaláta
2 konzerv
lencse
(310 g-os kiszerelés)
A desszinghez
2 ek
mustár
2 ek
magos dijoni mustár
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
só, bors

Elkészítés

  1. A mustáros lencsesaláta elkészítéséhez először felaprítjuk a zöldségeket: a kápia paprikát és az uborkát 1 cm-es kockákra, a lilahagymát vékony cikkekre, a jégsalit pedig hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy keverőtálba szórunk mindent, majd hozzáöntjük a leszűrt lencsét. 

  2. Egy másik tálban összekeverjük a mustárt, a mézet és az olívaolajat a finomra vágott petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk. 

  3. Ezt a dresszinget rázúdítjuk a lencsés alapra, és alaposan összekeverjük. Jót tesz neki, ha legalább 1 órát tudjuk pihentetni, hogy az ízek frankón összeérjenek. Tálba szedjük, és már falhatjuk is. 

mustaros-lencsesalata
Mustáros lencsesaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

  • Pihentetési idő: 1 óra

A mustáros lencsesaláta nemcsak ízletes, hanem villámgyorsan elkészíthető, és egy kis csavarral egyedi kiegészítője lehet az ünnepi menünek vagy akár egy hétköznapi ebédnek is.

Még több szerencsehozó lencsés recept az új évre:

Virslis lencsesaláta

Vega lencsesaláta

Marokkói lencsesaláta

Ha tetszett a mustáros lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése