Karácsonyi levesek

Narancsosgesztenyekrémleveshabgaluskával

Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Hozzávalók
A tálaláshoz
400 g
cukrozott gesztenyemassza
300 ml
tej
300 ml
tejszín
1 db
narancs leve
50 ml
rum
A habgaluskához
2 db
tojásfehérje
3 ek
porcukor
(kb. 45 g)
20 g
kandírozott narancshéj

Elkészítés

A narancsos gesztenyekrémleves elkészítéséhez gesztenyemasszát egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a rumot, és közepesen erős lángon elkezdjük főzni. Közben egy kézi habverővel kevergetjük, hogy a gesztenye felolvadjon. Amennyiben ez nem jön össze, segítségül hívjuk a botmixert. Amint felforrt, el is zárjuk a tűzhelyet. 

A galuskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk a habot, és oldalanként 2-2 perc alatt megfőzzük.

Tányérba szedjük a levest, rákanalazzuk a habot, és megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.

narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával
Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Elkészítés: 15 perc

Még több narancsos ünnepi fogás:

Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával
Narancsos tiramisu
Narancsos tojáslikőr

www.streetkitchen.hu

Egy igazi ünnepi leves, ami pillanatok alatt elkészül. És multifunkcionális is, ugyanis ha nagyon szeretnéd, akár desszertként is megállja a helyét. :)

Hozzávalók

4 főre
A tálaláshoz
400 g
cukrozott gesztenyemassza
300 ml
tej
300 ml
tejszín
1 db
narancs leve
50 ml
rum
A habgaluskához
2 db
tojásfehérje
3 ek
porcukor
(kb. 45 g)
20 g
kandírozott narancshéj

A narancsos gesztenyekrémleves elkészítéséhez gesztenyemasszát egy lábasba tesszük a tejjel és a tejszínnel, belefacsarjuk a narancs levét, hozzáadjuk a rumot, és közepesen erős lángon elkezdjük főzni. Közben egy kézi habverővel kevergetjük, hogy a gesztenye felolvadjon. Amennyiben ez nem jön össze, segítségül hívjuk a botmixert. Amint felforrt, el is zárjuk a tűzhelyet. 

A galuskához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk a habot, és oldalanként 2-2 perc alatt megfőzzük.

Tányérba szedjük a levest, rákanalazzuk a habot, és megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.

narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával
Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával

Elkészítés: 15 perc

Még több narancsos ünnepi fogás:

Narancsos-fahéjas csirkecomb vele sült zöldségekkel és vajas polentával
Narancsos tiramisu
Narancsos tojáslikőr

Ha tetszett a Narancsos gesztenyekrémleves habgaluskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept