Csirkecomb receptek

Narancsossousvidecsirkecombpároltzöldségekkel

Narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel
Narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel

Hozzávalók
200 g
kristálycukor
2 ek
vörösborecet
2 ek
narancslikőr
8 db
narancs
1 tk
kakukkfű
bors
2 ek
étolaj
4 db
egész, bőrös csirkecomb
(nagy méretű)
bors
4 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
4 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
4 db
sárga burgonya
(120 g/db)
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
cukkini
50 g
vaj
3 ek
juharszirup
4 db
zsályalevél
4 db
bazsalikomlevél

Elkészítés
  1. A csirkékhez először elkészítjük a marinádot, amihez a kristálycukrot, az ecetet, a narancslikőrt és a narancsok felcsíkozott héját és kifacsart levét egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük. Ezalatt a csirkéket egy serpenyőben, az olajon, nagy lángon körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

  2. A kész marinádot ráöntjük a serpenyőben lévő csirkékre, majd az egészet lehűtjük. 

  3. Ezután a csirkecombokat kettesével vákuumzacskókba pakoljuk a marináddal együtt, és levákuumoljuk. Mehetnek a sütőbe sous vide programra, 70 fokon 90 percre. 

  4. Miután letelt az idő, vagy jeges vízbe tesszük zacskóval együtt, vagy a hűtőbe, esetleg a fagyasztóba, majd amikor szükségünk lesz rá, kisütjük előmelegített sütőbe, 175 fokon 30 perc alatt.

  5. A sous vide zacskóban keletkezett szaftot egy gyorsforralóba öntjük, és sűrű mártássá forraljuk.

  6. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd gőzkamrás edénybe tesszük, sózzuk és gőzprogramon 30 percig pároljuk.

  7. Összemelegítjük a vajat a juharsziruppal egy nagyobb serpenyőben, majd a roppanós párolt zöldségeket átforgatjuk az egyvelegben. Aprított zsályával és bazsalikommal megszórva tálaljuk

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha eleged van a karácsonyi megőrülős sütés-főzésből, készülj elő időben ezzel a recepttel. Karácsony estéjén már csak be kell dobni a sütőbe, és fél óra alatt meg is vagy!

A narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel jó választás az ünnepi asztalra: a hús szaftos marad, a narancs pedig nem nyomja el az ízeket, és nagyon jól áll a csirkének. Ez az a fajta étel, ami jól passzol az ünnepi menübe, mert elég elegáns ahhoz, hogy karácsonykor is megállja a helyét.

Hozzávalók

4 főre
200 g
kristálycukor
2 ek
vörösborecet
2 ek
narancslikőr
8 db
narancs
1 tk
kakukkfű
bors
2 ek
étolaj
4 db
egész, bőrös csirkecomb
(nagy méretű)
bors
4 szál
sárgarépa
(120 g/szál)
4 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
4 db
sárga burgonya
(120 g/db)
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
cukkini
50 g
vaj
3 ek
juharszirup
4 db
zsályalevél
4 db
bazsalikomlevél

Elkészítés

  1. A csirkékhez először elkészítjük a marinádot, amihez a kristálycukrot, az ecetet, a narancslikőrt és a narancsok felcsíkozott héját és kifacsart levét egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük. Ezalatt a csirkéket egy serpenyőben, az olajon, nagy lángon körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

  2. A kész marinádot ráöntjük a serpenyőben lévő csirkékre, majd az egészet lehűtjük. 

  3. Ezután a csirkecombokat kettesével vákuumzacskókba pakoljuk a marináddal együtt, és levákuumoljuk. Mehetnek a sütőbe sous vide programra, 70 fokon 90 percre. 

  4. Miután letelt az idő, vagy jeges vízbe tesszük zacskóval együtt, vagy a hűtőbe, esetleg a fagyasztóba, majd amikor szükségünk lesz rá, kisütjük előmelegített sütőbe, 175 fokon 30 perc alatt.

  5. A sous vide zacskóban keletkezett szaftot egy gyorsforralóba öntjük, és sűrű mártássá forraljuk.

  6. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd gőzkamrás edénybe tesszük, sózzuk és gőzprogramon 30 percig pároljuk.

  7. Összemelegítjük a vajat a juharsziruppal egy nagyobb serpenyőben, majd a roppanós párolt zöldségeket átforgatjuk az egyvelegben. Aprított zsályával és bazsalikommal megszórva tálaljuk

Narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel
Narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)

A párolt zöldségek jó ellenpontot adnak a hús mellé: nem vonják el a figyelmet a főszereplőről, mégis kerek egésszé teszik a tányért. Egy ilyen fogásnál pont ez a lényeg: ünnepies, mégsincs túlgondolva.

A narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel igazi villantós kaja. Ha bejönnek a csirkecombos fogások, itt van még három recept!

Fokhagymás mascarponés csirkecombok

Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

Ha tetszett a narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése