A csirkékhez először elkészítjük a marinádot, amihez a kristálycukrot, az ecetet, a narancslikőrt és a narancsok felcsíkozott héját és kifacsart levét egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük. Ezalatt a csirkéket egy serpenyőben, az olajon, nagy lángon körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A kész marinádot ráöntjük a serpenyőben lévő csirkékre, majd az egészet lehűtjük.
Ezután a csirkecombokat kettesével vákuumzacskókba pakoljuk a marináddal együtt, és levákuumoljuk. Mehetnek a sütőbe sous vide programra, 70 fokon 90 percre.
Miután letelt az idő, vagy jeges vízbe tesszük zacskóval együtt, vagy a hűtőbe, esetleg a fagyasztóba, majd amikor szükségünk lesz rá, kisütjük előmelegített sütőbe, 175 fokon 30 perc alatt.
A sous vide zacskóban keletkezett szaftot egy gyorsforralóba öntjük, és sűrű mártássá forraljuk.
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd gőzkamrás edénybe tesszük, sózzuk és gőzprogramon 30 percig pároljuk.
Összemelegítjük a vajat a juharsziruppal egy nagyobb serpenyőben, majd a roppanós párolt zöldségeket átforgatjuk az egyvelegben. Aprított zsályával és bazsalikommal megszórva tálaljuk
Narancsossousvidecsirkecombpároltzöldségekkel
Ha eleged van a karácsonyi megőrülős sütés-főzésből, készülj elő időben ezzel a recepttel. Karácsony estéjén már csak be kell dobni a sütőbe, és fél óra alatt meg is vagy!
A narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel jó választás az ünnepi asztalra: a hús szaftos marad, a narancs pedig nem nyomja el az ízeket, és nagyon jól áll a csirkének. Ez az a fajta étel, ami jól passzol az ünnepi menübe, mert elég elegáns ahhoz, hogy karácsonykor is megállja a helyét.
Hozzávalók
Elkészítés
A csirkékhez először elkészítjük a marinádot, amihez a kristálycukrot, az ecetet, a narancslikőrt és a narancsok felcsíkozott héját és kifacsart levét egy fazékba rakjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk, majd közepes lángon 15 percig főzzük. Ezalatt a csirkéket egy serpenyőben, az olajon, nagy lángon körbepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
A kész marinádot ráöntjük a serpenyőben lévő csirkékre, majd az egészet lehűtjük.
Ezután a csirkecombokat kettesével vákuumzacskókba pakoljuk a marináddal együtt, és levákuumoljuk. Mehetnek a sütőbe sous vide programra, 70 fokon 90 percre.
Miután letelt az idő, vagy jeges vízbe tesszük zacskóval együtt, vagy a hűtőbe, esetleg a fagyasztóba, majd amikor szükségünk lesz rá, kisütjük előmelegített sütőbe, 175 fokon 30 perc alatt.
A sous vide zacskóban keletkezett szaftot egy gyorsforralóba öntjük, és sűrű mártássá forraljuk.
A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd gőzkamrás edénybe tesszük, sózzuk és gőzprogramon 30 percig pároljuk.
Összemelegítjük a vajat a juharsziruppal egy nagyobb serpenyőben, majd a roppanós párolt zöldségeket átforgatjuk az egyvelegben. Aprított zsályával és bazsalikommal megszórva tálaljuk

A párolt zöldségek jó ellenpontot adnak a hús mellé: nem vonják el a figyelmet a főszereplőről, mégis kerek egésszé teszik a tányért. Egy ilyen fogásnál pont ez a lényeg: ünnepies, mégsincs túlgondolva.
A narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel igazi villantós kaja. Ha bejönnek a csirkecombos fogások, itt van még három recept!
Fokhagymás mascarponés csirkecombok
Ha tetszett a narancsos sous vide csirkecomb párolt zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



