Fantasztikus desszertek

Négerkocka

Néger kocka

Hozzávalók
A tésztához
290 g
liszt
25 g
kakaópor
1 csipet
12 g
sütőpor
180 g
cukor
5 db
tojássárgája
150 ml
tej
A krémhez
350 g
cukor
5 db
tojásfehérje
A csokimázhoz
180 g
porcukor
25 g
kakaópor
1 csomag
vaníliás cukor
150 g
vaj
100 g
vaj

Elkészítés
A tésztához a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót összekeverjük. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgájákat, tejet, majd a lisztes keveréket. A tésztát kb. 30x16 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk kihűlni. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
A néger kocka tálalása[/caption]A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett felmelegítjük, majd robotgéppel, magas fokozaton, kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsókszerű krémet kapjunk. A piskóta tetejét egyenesre vágjuk, majd rákenjük a habot és egyenesre simítjuk a tetejét és az oldalait. A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, simára keverjük és egyenletesen a hab tetejére kenjük. Hűtőben kb. 10 percig hagyjuk szilárdulni, majd benedvesített késsel kockákra vágjuk a sütit.
Ha tetszett a néger kocka receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A szerkesztőség egyik fele már hallott, sőt kóstolt is ilyen sütit, a másik fele, köztük én is, még hírből sem hallottunk róla. Mondjuk számomra kérdés, hogy a néger kocka, miről kapta a nevét, hiszen egy nagy adag hófehér krém is van benne, de azon semmit sem változtat ez, hogy nagyon finom ez a süti.

Hozzávalók

15 darabhoz
A tésztához
290 g
liszt
25 g
kakaópor
1 csipet
12 g
sütőpor
180 g
cukor
5 db
tojássárgája
150 ml
tej
A krémhez
350 g
cukor
5 db
tojásfehérje
A csokimázhoz
180 g
porcukor
25 g
kakaópor
1 csomag
vaníliás cukor
150 g
vaj
100 g
vaj
A tésztához a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót összekeverjük. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgájákat, tejet, majd a lisztes keveréket. A tésztát kb. 30x16 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, majd hagyjuk kihűlni. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
A néger kocka tálalása[/caption]A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett felmelegítjük, majd robotgéppel, magas fokozaton, kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsókszerű krémet kapjunk. A piskóta tetejét egyenesre vágjuk, majd rákenjük a habot és egyenesre simítjuk a tetejét és az oldalait. A mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, simára keverjük és egyenletesen a hab tetejére kenjük. Hűtőben kb. 10 percig hagyjuk szilárdulni, majd benedvesített késsel kockákra vágjuk a sütit.
Ha tetszett a néger kocka receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Néger kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept