Hozzávalók
A salátához
- 100 g vegyes zöldsalátakeverék (madársaláta, lolo rosso, rukkola, stb.)
- 1 nagy marék zöld ceruzabab
- 4 db tojás
- 3 db paradicsom
- 200 g tonhal (konzerv)
- 1 marék fekete olívabogyó
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 5 - 6 db szardellafilé
Az öntethez
- 70 ml olívaolaj
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 1 tk mustár
Hozzávalók
A salátához
- 100 g vegyes zöldsalátakeverék (madársaláta, lolo rosso, rukkola, stb.)
- 1 nagy marék zöld ceruzabab
- 4 db tojás
- 3 db paradicsom
- 200 g tonhal (konzerv)
- 1 marék fekete olívabogyó
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 5 - 6 db szardellafilé
Az öntethez
- 70 ml olívaolaj
- só
- bors
- ½ db citrom leve
- 1 tk mustár
Fotó: Szilágyi Nóri
A babot enyhén sós vízben roppanósra főzzük (ha fagyasztott pár perc is elég neki), majd hideg vízbe dobjuk, hogy megőrizze a szép színét. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk őket. A paradicsomokat nyolcadokra vágjuk. A salátakeverékre pakoljuk a tonhaldarabokat, paradicsomot, a felszeletelt lilahagymát. Majd olívabogyót, a negyedelt főtt tojásokat, szardellát, a zöldbabot és meglocsoljuk a kikevert öntettel.