Hirdetés

A népszerű Nizzai saláta

Hirdetés

A népszerű Nizzai saláta

Na ezt a salit világszerte jól ismerik és hatalmas sikere is van mindenhol! Persze nem akármiért...egy olyan kajáról beszélünk, ami saláta létére nagyon tartalmas, tehát vacsira, de akár ebédre is teljesen ideális!
Hirdetés

Hozzávalók 2-3 személyre:

A salátához:

  • 100 g vegyes zöldsalátakeverék (madársaláta, lolo rosso, rukkola, stb.)
  • 1 nagy marék zöld ceruzabab
  • 4 tojás
  • 3 paradicsom
  • 200 g tonhal (konzerv)
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 5-6 szardellafilé

Az öntethez:

  • 70 ml olívaolaj
  • bors
  • ½ citrom leve
  • 1 tk mustár
Fotó: Szilágyi Nóri

A babot enyhén sós vízben roppanósra főzzük (ha fagyasztott pár perc is elég neki), majd hideg vízbe dobjuk, hogy megőrizze a szép színét. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk őket. A paradicsomokat nyolcadokra vágjuk. A salátakeverékre pakoljuk a tonhaldarabokat, paradicsomot, a felszeletelt lilahagymát, olívabogyót, a negyedelt főtt tojásokat, szardellát, a zöldbabot és meglocsoljuk a kikevert öntettel.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?