
Street Kitchen
NewOrleans-iGumbo
A gumbó eredetileg a Louisianából származik, de mára már rendkívül elterjedt étellé vált és rengeteg variációja ismert. Annak ellenére hogy sokféleképpen elkészíthető, van egy-két alap hozzávaló amit nem szabad kihagyni. Az egyik ezek közül a sötétebbre pirított rántás, a másik pedig a paprika, vöröshagyma és zeller szent hármasa. Innentől kezdve mehet bele hús, tengeri hal, rák, zöldségek, paradicsom, vagy éppen kolbász! Brutálfinom, csípős, isteni étel egy nagy adag rizs társaságában!
Hozzávalók
4 - 6 főre
A gumbohoz
A gumbo fűszerkeverékhez
0.5 mk
bors
1 tk
1 tk
cayenne bors
0.5 tk
bazsalikom
1 tk
1 tk
fűszerpaprika
1 mk
fokhagymapor
1 mk
vöröshagymapor
60 ml
olaj
35 g
liszt
1 db
zöld kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
2 db
zellerszár
1 fej
nagyobb vöröshagyma
2 gerezd
nagyobb fokhagyma
só
2 ek
gumbo fűszerkeverék
300 g
konzerv darabolt paradicsom
800 ml
zöldségalaplé (vagy víz)
150 g
kolbász
600 g
tisztított garnéla
tabasco szósz

Ha tetszett a New Orleans-i Gumbo receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept