Hirdetés

Nóri fehérboros csirkelevese

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
2 ek olaj
4 szelet bacon
300 g csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
200 ml száraz fehérbor
1 l víz vagy alaplé
só, bors
1 tk pirospaprika
pár ág friss kakukkfű
100 ml tejszín
1 nagy ek étkezési keményítő (elhagyható)
Hirdetés

Nóri fehérboros csirkelevese

Vannak kaják, amik úgy tökéletesek, ahogy vannak. Itt van ez a szuperfinom csirkés leves például, ami nem hasonlít a gulyásleveshez, se a csirkeraguleveshez, de még csak a korhelyleveshez sem, mégis úgy kerek, ahogy van! Szóval javasoljuk, hogy ne módosítsatok semmit a recepten, csak fogadjátok el, hogy egy zseniálisan finom dolgot fogtok készíteni!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
2 ek olaj
4 szelet bacon
300 g csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
200 ml száraz fehérbor
1 l víz vagy alaplé
só, bors
1 tk pirospaprika
pár ág friss kakukkfű
100 ml tejszín
1 nagy ek étkezési keményítő (elhagyható)

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy nagyobb edényben az olajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott bacont, épp, hogy csak kiengedje a zsírját, majd a hagymát a fokhagymával együtt üvegesre pirítjuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és a baconre dobjuk. Mehet hozzá a felkockázott sárgarépa és a szeletekre vágott zeller is. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet.

Fotó: Szilágyi Nóri

Hozzáöntjük a vizet (vagy alaplevet) és kb. 30 percig főzzük a levest amíg a sárgarépa is megpuhul. Pár ek tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, beleöntjük a maradék tejszínt és az egésszel kissé besűrítjük a levest. Hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon, majd tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások