A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a kukacokat eltávolítjuk, levét egy lábosba kicsit kinyomkodjuk. A meggylevet vízzel, a vörösborral és a porcukorral felforraljuk. Miután leveskezdeményünk rottyan egy párat, belezúdítjuk a kimagozott meggyet. Beletesszük a fűszereket, a fahéjat, némi szegfűszeget, fél citrom héját, és a vaniliarúd belét. Rövid ideig, még úgy 6-8 percig forraljuk. Itt még nem vagyunk készek, de már a célegyenesben vagyunk. már csak egy jó kis sűrítés hiányzik levesünknek, amit megoldunk tojás sárgájával és tejszínnel. Ez roppant egyszerű. A tojás sárgáját minimum 30 százalékos tejszínnel folyamatos kevergetés közepette szépen, óvatosan összevegyítjük, meghintjük egy csipetnyi sóval. Ezután a tűzről lehúzott, elkészült leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan keverve. Behűtjük (esetleg ha van sokkolónk, úgy sokkoljuk) vagy jégre tesszük, esetleg a mosogatóba engedett hideg fürdőbe merítjük és cirka egy óra múlva (sokkoló esetén ez néhány perc) fogyasztható is az üdítő frissességű, csodálatos, hideg meggylevesünk! Ínyencek egy kis tejszínhabbal, vegán embertársaink habspay használatával még izgalmasabbá tehetik a meggy-csodát!
Nyár=meggyleves!
Itt van a nyár. A nyárnak idusa. Véget ért a tanév. Bevillant a régi vakációk emléke? Összefut a nyál a szádban, ha a nagyanyád hideg meggylevesére gondolsz? Azt hiszed, hogy csak ő tudott olyat készíteni?? Hát nem! Ha jól figyelsz, te is képes leszel rá!
Hozzávalók
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, a kukacokat eltávolítjuk, levét egy lábosba kicsit kinyomkodjuk. A meggylevet vízzel, a vörösborral és a porcukorral felforraljuk. Miután leveskezdeményünk rottyan egy párat, belezúdítjuk a kimagozott meggyet. Beletesszük a fűszereket, a fahéjat, némi szegfűszeget, fél citrom héját, és a vaniliarúd belét. Rövid ideig, még úgy 6-8 percig forraljuk. Itt még nem vagyunk készek, de már a célegyenesben vagyunk. már csak egy jó kis sűrítés hiányzik levesünknek, amit megoldunk tojás sárgájával és tejszínnel. Ez roppant egyszerű. A tojás sárgáját minimum 30 százalékos tejszínnel folyamatos kevergetés közepette szépen, óvatosan összevegyítjük, meghintjük egy csipetnyi sóval. Ezután a tűzről lehúzott, elkészült leveshez öntjük nagyon lassan, folyamatosan keverve. Behűtjük (esetleg ha van sokkolónk, úgy sokkoljuk) vagy jégre tesszük, esetleg a mosogatóba engedett hideg fürdőbe merítjük és cirka egy óra múlva (sokkoló esetén ez néhány perc) fogyasztható is az üdítő frissességű, csodálatos, hideg meggylevesünk! Ínyencek egy kis tejszínhabbal, vegán embertársaink habspay használatával még izgalmasabbá tehetik a meggy-csodát!
HA MÁR MAGYAROS KAJÁK. A TÖKÖS TOJÁSOS LECSÓ MEGVOLT?
Ha tetszett a Nyár = meggyleves! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!