Lecsók

Nyárbúcsúztatóexpresszlecsó

Nyárbúcsúztató expressz lecsó
Nyárbúcsúztató expressz lecsó

Hozzávalók
100 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
fűszerpaprika
4 db
tv-paprika
(100 g/db)
3 db
paradicsom
(90 g/db)
bors
2 db
tojás
(opcionális)
A tálaláshoz
friss kenyér

Elkészítés
  1. A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk, hogy finom pörcök és zsír keletkezzen. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt a fazékba dobjuk. 

  2. A forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát. Kicsit megpirítjuk de csak óvatosan, hogy meg ne égjen, majd mehet rá a felszeletelt paprika és a felcikkezett paradicsom. 

  3. Sózzuk, borsozzuk, és nagyobb lángon, kevergetve készre pároljuk. 

  4. Végül, ha szeretnénk, a tojásokat a forró lecsóhoz keverjük, és addig hagyjuk a tűzön, amíg krémes, selymes állagot kapunk. Friss kenyérrel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Miért jó a lecsó? Nem kell sokáig bajlódni vele, gyorsan megvan és finom is. Ennél több okot nem tudok írni ahhoz, hogy nekiállj megcsinálni.

A lecsó igazi nyári klasszikus, ami akkor az igazi, ha gyorsan elkészül, és közben betölti a konyhát a zamatos paprika-paradicsom illat. Ez az expressz lecsó pont ilyen: szaftos, füstös, villámgyors, és éppen annyira retró, amennyire kell. A szalonnás alap és a krémes tojásfokozás már csak hab a lecsón – ha gyors, laktató és ízig-vérig magyar fogásra vágysz, ez lesz a befutó.

Hozzávalók

4 főre
100 g
zsírszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
fűszerpaprika
4 db
tv-paprika
(100 g/db)
3 db
paradicsom
(90 g/db)
bors
2 db
tojás
(opcionális)
A tálaláshoz
friss kenyér

Elkészítés

  1. A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk, hogy finom pörcök és zsír keletkezzen. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt a fazékba dobjuk. 

  2. A forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát. Kicsit megpirítjuk de csak óvatosan, hogy meg ne égjen, majd mehet rá a felszeletelt paprika és a felcikkezett paradicsom. 

  3. Sózzuk, borsozzuk, és nagyobb lángon, kevergetve készre pároljuk. 

  4. Végül, ha szeretnénk, a tojásokat a forró lecsóhoz keverjük, és addig hagyjuk a tűzön, amíg krémes, selymes állagot kapunk. Friss kenyérrel tálaljuk.

Nyárbúcsúztató expressz lecsó
Nyárbúcsúztató expressz lecsó (Fotó: Street Kitchen)

Nincs is jobb nyárvégi vacsora egy klasszikus, gőzölgő lecsónál, amit friss kenyérrel lehet tunkolni. Az expressz lecsó olyan, amit bármikor összedobhatsz, ha van otthon egy kis paprika, paradicsom és némi szalonna – a tojás pedig opcionális extra, de erősen ajánlott! Tökéletes hétvégi “üres a hűtő” megoldás vagy gyors hétköznapi mentőkaja.

A nyárbúcsúztató expressz lecsó mellett van még bőven lecsóreceptünk, ami be fog jönni! Itt is van még három!

Lecsó kolbásszal

Lecsós nokedli

Lecsós brassói

Ha tetszett a nyárbúcsúztató expressz lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése