Húsételek

Nyáribulgursalátacsirkemellel

Nyári bulgursaláta csirkemellel

Hozzávalók
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
400 g
csirkemellfilé
120 g
bulgur
10 db
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
menta
1 csokor
kapor
1.5 db
citrom

Elkészítés

A nyári bulgursaláta csirkemellel recept első lépéseként a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és bekeverjük sóval, borssal, majd belenyomjuk a fokhagymát is. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felére öntjük és eloszlatjuk rajta. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

A csirkemellfilét megtisztítjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután kiszedjük a serpenyőből és a csicseriborsók mellé dobjuk a 180 fokos sütőbe. Itt még 10-12 percet fognak együtt eltölteni.

A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben, közepes lángon puhára főzzük.

Amíg sül a csirke és a csicseriborsó, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, apróra vágjuk a lila hagymát és a zöldfűszereket, majd egy nagy keverőtálban összekeverjük a megfőtt és kihűlt bulgurral. Meglocsoljuk egy citrom levével, majd hozzáöntjük a megsült csicseriborsót és elkeverjük. Ha nem elég fűszeres, sózzuk és borsozzuk.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és jöhet a tálalás. A bulgursalátát egy nagy tálra halmozzuk, a tetejére helyezzük a felszeletelt csirkemellfiléket, és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk még.

nyari-bulgursalata-csirkemellel
Nyári bulgursaláta csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy szuperkönnyed saláta, ami tele van tápanyagdús alapanyagokkal és extra friss a zöldfűszereknek köszönhetően. Pattintottam a tetejére egy szaftos csirkemellet is extra fehérje gyanánt. Készen is áll minden egy igazán nyárias vacsirandihoz!

Hozzávalók

2 főre
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
3 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
400 g
csirkemellfilé
120 g
bulgur
10 db
koktélparadicsom
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
menta
1 csokor
kapor
1.5 db
citrom

A nyári bulgursaláta csirkemellel recept első lépéseként a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk és bekeverjük sóval, borssal, majd belenyomjuk a fokhagymát is. Meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és alaposan elkeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felére öntjük és eloszlatjuk rajta. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

A csirkemellfilét megtisztítjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben, a maradék olívaolajon mindkét oldalát alaposan lepirítjuk, oldalanként 2-3 perc alatt. Ezután kiszedjük a serpenyőből és a csicseriborsók mellé dobjuk a 180 fokos sütőbe. Itt még 10-12 percet fognak együtt eltölteni.

A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben, közepes lángon puhára főzzük.

Amíg sül a csirke és a csicseriborsó, félbevágjuk a koktélparadicsomokat, apróra vágjuk a lila hagymát és a zöldfűszereket, majd egy nagy keverőtálban összekeverjük a megfőtt és kihűlt bulgurral. Meglocsoljuk egy citrom levével, majd hozzáöntjük a megsült csicseriborsót és elkeverjük. Ha nem elég fűszeres, sózzuk és borsozzuk.

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és jöhet a tálalás. A bulgursalátát egy nagy tálra halmozzuk, a tetejére helyezzük a felszeletelt csirkemellfiléket, és végül egy fél citrom levével meglocsoljuk még.

nyari-bulgursalata-csirkemellel
Nyári bulgursaláta csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a Nyári bulgursaláta csirkemellel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept