Street food

Nyíregyházigyros,avagyNyírosz

Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz

Hozzávalók
A mártáshoz
400 g
tejföl
4 ek
majonéz
3 tk
porcukor
2 - 3 ek
ketchup
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A húshoz
1 kg
csirkemell
2 tk
4 tk
fokhagymapor
2 tk
pirospaprika
3 tk
őrölt kömény
frissen őrölt bors
3 - 4 ek
olaj
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
7 - 8 szem
koktélparadicsom
0.5 db
kígyóuborka
4 - 5 ek
konzervkukorica
5 db
gyroskifli vagy normál nagyságú bagett
100 g
trappista sajt

Elkészítés

A mártáshoz csomómentesre keverjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a ketchupot és a fűszereket, majd hűtőbe tesszük pihenni.

A csirkemellet kis darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerekkel és az olajjal, majd egy serpenyőben alaposan lepirítjuk. 

Az uborkát gyufaszál vastagságúra, a lila hagymát apróra, a koktélparadicsomot szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A kiflit bevágjuk, mintha egy hot dogot csinálnánk, és egy száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk kicsit. 

Ezután már csak össze kell állítani: a kifli aljára rakunk egy kevés mártást, erre jöhet egy jó adag husi, újabb adag mártás, zöldségek, mártás, végül a reszelt sajt.

Nyíregyházi gyros

www.streetkitchen.hu

Nincs mit hozzáfűzni, a világ egyik legjobb kajája, amit mindenki meg akar kóstolni. Viszont ha egyszer megkóstoljátok, tuti, hogy ezt akarjátok majd enni állandóan!!!! :D NYÍROSZ forever!

Hozzávalók

5 db gyroshoz
A mártáshoz
400 g
tejföl
4 ek
majonéz
3 tk
porcukor
2 - 3 ek
ketchup
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A húshoz
1 kg
csirkemell
2 tk
4 tk
fokhagymapor
2 tk
pirospaprika
3 tk
őrölt kömény
frissen őrölt bors
3 - 4 ek
olaj
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
7 - 8 szem
koktélparadicsom
0.5 db
kígyóuborka
4 - 5 ek
konzervkukorica
5 db
gyroskifli vagy normál nagyságú bagett
100 g
trappista sajt

A mártáshoz csomómentesre keverjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a ketchupot és a fűszereket, majd hűtőbe tesszük pihenni.

A csirkemellet kis darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerekkel és az olajjal, majd egy serpenyőben alaposan lepirítjuk. 

Az uborkát gyufaszál vastagságúra, a lila hagymát apróra, a koktélparadicsomot szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. A kiflit bevágjuk, mintha egy hot dogot csinálnánk, és egy száraz serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk kicsit. 

Ezután már csak össze kell állítani: a kifli aljára rakunk egy kevés mártást, erre jöhet egy jó adag husi, újabb adag mártás, zöldségek, mártás, végül a reszelt sajt.

Nyíregyházi gyros

Ha tetszett a Nyíregyházi gyros, avagy Nyírosz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept