Street Kitchen

Olaszkrumplisnachos

Olasz krumplis nachos

Hozzávalók
800 g
krumpli
250 g
csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
125 g
koktélparadicsom
1 fej
lilahagyma (kicsi)
2 tk
oregánó
20 g
parmezán
3 szelet
prosciutto sonka
200 g
mozzarella
2 ek
zöld pesztó
5 - 6 szem
fekete olajbogyó
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)

Elkészítés
A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük,majd leszűrjük. Egy kb. 30x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.
Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett,  sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk. A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson. Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul. Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt fekete olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.
Ha tetszett a krumplis nachos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Nachosnak erős túlzással lehet nevezni, de alapvetően nagyon hasonlít a mexikói testvérére, persze abszolút olasz alapanyagokkal :D Nagyon kiadós étel, simán el tudom képzelni nagy családi ebédnél/vacsoránál egy friss rukkola salival. :)

Hozzávalók

4 főre
800 g
krumpli
250 g
csirkemellfilé
só, bors
olívaolaj
125 g
koktélparadicsom
1 fej
lilahagyma (kicsi)
2 tk
oregánó
20 g
parmezán
3 szelet
prosciutto sonka
200 g
mozzarella
2 ek
zöld pesztó
5 - 6 szem
fekete olajbogyó
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)
A krumplit megmossuk, héjastul, mérettől függően 4 vagy 6 cikkelyre vágjuk és sós vízben félig puhára főzzük,majd leszűrjük. Egy kb. 30x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul. Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon magas hőmérsékleten 3-4 perc alatt megpirítjuk a felkockázott, sózott, borsozott csirkemellet és kiszedjük.
Ugyanabban a serpenyőben picit megpirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, rádobjuk a felszeletelt lilahagymát és ha kicsit összeesett,  sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval és elzárjuk. A megpirult krumplit kivesszük és ráreszeljük a parmezánt, rárakjuk a csirkemellet, az elősütött paradicsomos hagymát és a prosciutto-szeleteket úgy, hogy egyenletesen mindenhova jusson. Visszarakjuk a sütőbe további 5 percig. Ezután rátépkedjük a mozzarellát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem olvad vagy meg nem pirul. Ha kész kivesszük, rárakjuk a pesztót, megszórjuk felszeletelt fekete olívabogyóval és megszórjuk a friss bazsalikommal ezután ehetjük is.
Ha tetszett a krumplis nachos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Olasz krumplis nachos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept