Vegetáriánus ételek

Olaszparadicsomsaláta

Olasz paradicsomsaláta
Olasz paradicsomsaláta

Hozzávalók
1 db
ciabatta
(250 g)
120 g
olívaolaj
1.2 kg
paradicsom
20 ml
vörösborecet
4 gerezd
fokhagyma
20 g
dijoni mustár
230 g
salottahagyma
200 g
mozzarella
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés
  1. Az olasz paradicsomsaláta első lépéseként a ciabattát felkockázzuk, átforgatjuk 20 ml olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.

  2. Közben karikákra vágjuk a paradicsomot.

  3. Egy tálba kikeverjük a maradék olívaolajat a vörösborecettel, a reszelt fokhagymával, a mustárral és a sóval.

  4. Ebbe a tálba beledobjuk a felkarikázott paradicsomokat, a vékony cikkekre vágott salottahagymát, beletépkedjük a mozzarellát és a bazsalikomleveleket, majd alaposan összekeverjük, és a szépen megpirult ciabattakockákkal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretne egy frissítő, ízekben gazdag salátát a nyári napokon? Az olasz paradicsomsaláta épp ilyen! Egyszerű elkészíteni, tele van zamatos paradicsommal, illatos bazsalikommal és persze a ropogós ciabatta teszi igazán különlegessé. Pillanatok alatt összeállítható, és garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Ez az olasz paradicsomsaláta egy igazi nyári klasszikus: friss paradicsom, illatos bazsalikom, puha mozzarella és ropogósra sült ciabatta találkozik benne egy pikáns, mustáros-ecetes dresszinggel. A saláta gyorsan elkészül, mégis látványos és ízletes, szóval remek köret grillezett húsok mellé vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

1 főre
1 db
ciabatta
(250 g)
120 g
olívaolaj
1.2 kg
paradicsom
20 ml
vörösborecet
4 gerezd
fokhagyma
20 g
dijoni mustár
230 g
salottahagyma
200 g
mozzarella
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés

  1. Az olasz paradicsomsaláta első lépéseként a ciabattát felkockázzuk, átforgatjuk 20 ml olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.

  2. Közben karikákra vágjuk a paradicsomot.

  3. Egy tálba kikeverjük a maradék olívaolajat a vörösborecettel, a reszelt fokhagymával, a mustárral és a sóval.

  4. Ebbe a tálba beledobjuk a felkarikázott paradicsomokat, a vékony cikkekre vágott salottahagymát, beletépkedjük a mozzarellát és a bazsalikomleveleket, majd alaposan összekeverjük, és a szépen megpirult ciabattakockákkal megszórva tálaljuk.

Ha tetszett az Olasz paradicsomsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept