Street Kitchen

Olívásfetakrém

Olívás fetakrém

Hozzávalók
200 g
feta
100 g
fekete olívabogyó
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom reszelt héja
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér
2 db
fekete olívabogyó
10 szál
snidling
100 ml
habtejszín

Elkészítés

A fetát és a tejszínt egy késes aprítóba tesszük, és krémesre zúzzuk vele. Gép hiányában a fetát egy tálban összetörjük egy villával, és habverővel homogén állagúra keverjük a tejszínnel. Utána hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót, a finomra vágott lila hagymát, a reszelt fokhagymát és a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. 

A kenyereket kenyérpirítóban megsütjük, majd a pirítósokat megkenjük a krémmel és megszórjuk karikákra vágott olívabogyóval és aprított snidlinggel. 

Olívás fetakrém pirítóson
Olívás fetakrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

Az olívás fetakrém nemcsak gyorsan elkészíthető, de rendkívül sokoldalú is. Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki különböző kenyerekkel – a rozskenyér például tökéletesen passzol hozzá! Emellett bátran kísérletezz a fűszerezéssel is: egy kevés füstölt paprika vagy chili még pikánsabbá teheti ezt a krémet, amit akár vendégváró falatként is tálalhatsz. Ha vendégeket vársz, és nem tudod, mivel készülj nekik, ez az olívás fetakrém jó választás lehet! Ezen kívül mutatunk még néhány ötletet a tökéletes zöldséges krémekhez:

Vega zöldséges paté

Sárgaborsóhummusz

Citromos zöldborsókrém

www.streetkitchen.hu

Ki ne lenne oda a krémekért, amiket ropogós pirítósra kenve vagy friss zöldségekkel tunkolva csemegézünk. Mi biztosan ezt a tábort erősítjük, úgyhogy hoztunk nektek egy mediterrán hangulatú kencét.

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
200 g
feta
100 g
fekete olívabogyó
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom reszelt héja
A tálaláshoz
4 szelet
kenyér
2 db
fekete olívabogyó
10 szál
snidling
100 ml
habtejszín

A fetát és a tejszínt egy késes aprítóba tesszük, és krémesre zúzzuk vele. Gép hiányában a fetát egy tálban összetörjük egy villával, és habverővel homogén állagúra keverjük a tejszínnel. Utána hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyót, a finomra vágott lila hagymát, a reszelt fokhagymát és a citromhéjat, majd alaposan összekeverjük. 

A kenyereket kenyérpirítóban megsütjük, majd a pirítósokat megkenjük a krémmel és megszórjuk karikákra vágott olívabogyóval és aprított snidlinggel. 

Olívás fetakrém pirítóson
Olívás fetakrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 

Az olívás fetakrém nemcsak gyorsan elkészíthető, de rendkívül sokoldalú is. Ha egy kis változatosságra vágysz, próbáld ki különböző kenyerekkel – a rozskenyér például tökéletesen passzol hozzá! Emellett bátran kísérletezz a fűszerezéssel is: egy kevés füstölt paprika vagy chili még pikánsabbá teheti ezt a krémet, amit akár vendégváró falatként is tálalhatsz. Ha vendégeket vársz, és nem tudod, mivel készülj nekik, ez az olívás fetakrém jó választás lehet! Ezen kívül mutatunk még néhány ötletet a tökéletes zöldséges krémekhez:

Vega zöldséges paté

Sárgaborsóhummusz

Citromos zöldborsókrém

Ha tetszett az Olívás fetakrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept