Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Vega, zöldséges paté

Hozzávalók

2
db 3 dl-es üveghez
+
300 g padlizsán
2 szál nagyobb sárgarépa
2 db kápia paprika
só, bors
olívaolaj
6 - 7 db aszalt paradicsom
3 ek napraforgómag
1 kis csokor petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
pár szál friss oregánó
2 gerezd fokhagyma
180 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vega, zöldséges paté

Persze én is nagyjából azt vallom, hogy egy príma kacsazsíros kenyér vagy húsos krém, friss, fokhagymás pirítóson az egyik legeslegjobb SOS vacsi vagy reggeli, de azért ez a cuccos, zöldséges, fűszeres paté szerintem felveszi velük a versenyt. :D Friss zöldfűszerek helyett nyugodtan használhattok szárítottat is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
db 3 dl-es üveghez
+
300 g padlizsán
2 szál nagyobb sárgarépa
2 db kápia paprika
só, bors
olívaolaj
6 - 7 db aszalt paradicsom
3 ek napraforgómag
1 kis csokor petrezselyem
1 marék friss bazsalikom
pár szál friss oregánó
2 gerezd fokhagyma
180 g konzerv csicseriborsó (leszűrve)
Bevásárlólistához adom

A padlizsánt és a répát kisebb darabokra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A zöldségeket egy nagy tepsibe szórjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Miután megsültek, a többi hozzávalóval együtt egy aprítógépbe rakjuk és alaposan lezúzzuk. Ha túl száraznak tűnne, kevés olívaolajat még öntünk hozzá.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások