Húsételek

OMG:akínaigyorsbüfékszezámoscsirkéje

OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje

Hozzávalók
A fűszeres liszthez
10 ek
liszt
1 tk
bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
fűszerpaprika
A panírozáshoz
3 ek
keményítő
25 dkg
csirkemell
3 db
tojás
fűszeres liszt
olaj a sütéshez
A mázhoz
1 ek
rizsecet
3 ek
passata
2 ek
chili szósz
2 ek
méz
2 ek
barnacukor
3 ek
szójaszósz
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
szezámmag

Elkészítés

A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk. Eután olajban kisütjük őket.

szezamos_csirke.jpg

Egy forró wokban elkészítjük a mázat. A rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Rengetegen írtatok, hogy kíváncsiak vagytok a kedvenc kínai gyorséttermi kajátokra, a szezámmagos csirkére. Természetesen betartva jó szokásunkat, kikísérleteztük a tökéletes receptet, és meg is mutatjuk, hogy mi a titka az egésznek. 

Hozzávalók

2 főre
A fűszeres liszthez
10 ek
liszt
1 tk
bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
fűszerpaprika
A panírozáshoz
3 ek
keményítő
25 dkg
csirkemell
3 db
tojás
fűszeres liszt
olaj a sütéshez
A mázhoz
1 ek
rizsecet
3 ek
passata
2 ek
chili szósz
2 ek
méz
2 ek
barnacukor
3 ek
szójaszósz
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
szezámmag

A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk. Eután olajban kisütjük őket.

szezamos_csirke.jpg

Egy forró wokban elkészítjük a mázat. A rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett az OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept