Az omlós diós kiflihez a lisztet összeforgatjuk a sóval, a fahéjjal, a porcukorral, a darált dióval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat.
Hozzáadjuk a tojást, végül adagolva belekeverjük a joghurtot és a tejet, amíg lágy, puha tapintású, jól kezelhető tésztát nem kapunk.
A tésztát vékony téglalapra nyújtjuk (kb. 2 mm), csíkokra vágjuk, amit keresztben felkockázunk úgy, hogy egyforma méretű négyzeteket kapjunk.
A kockákat átlósan félbevágjuk, így lesznek belőle háromszögek. A háromszögeket feltekerjük, és kifliformára hajlítjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt megsütjük.
A tetejére készítünk egy csokiganache-t, amihez felmelegítjük a tejszínt, beledobáljuk az étcsokipasztillát, majd várunk pár másodpercig és elkeverjük. A kiflikre csurgatjuk és megszórjuk darált dióval.
Omlósdióskifli
Egy gyors aprósüti, amit már a tepsiről el fogsz kezdeni eszegetni. :)
Ha gyors, mégis mutatós aprósüti receptet keresel, az omlós diós kifli tuti befutó. A tésztája egyszerűen összeállítható, még kezdőként sem lehet elrontani. A vaj és a görög joghurt kombinációjától lesz igazán lágy és könnyen formázható, a darált dió és a fahéj pedig finom, otthonos ízt ad neki. A csokiganache a tetején már csak a hab a tortán!
Hozzávalók
Elkészítés
Az omlós diós kiflihez a lisztet összeforgatjuk a sóval, a fahéjjal, a porcukorral, a darált dióval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat.
Hozzáadjuk a tojást, végül adagolva belekeverjük a joghurtot és a tejet, amíg lágy, puha tapintású, jól kezelhető tésztát nem kapunk.
A tésztát vékony téglalapra nyújtjuk (kb. 2 mm), csíkokra vágjuk, amit keresztben felkockázunk úgy, hogy egyforma méretű négyzeteket kapjunk.
A kockákat átlósan félbevágjuk, így lesznek belőle háromszögek. A háromszögeket feltekerjük, és kifliformára hajlítjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt megsütjük.
A tetejére készítünk egy csokiganache-t, amihez felmelegítjük a tejszínt, beledobáljuk az étcsokipasztillát, majd várunk pár másodpercig és elkeverjük. A kiflikre csurgatjuk és megszórjuk darált dióval.

Tipp: ha nem szeretnénk csokival díszíteni a kifliket, megforgathatjuk fahéjas porcukorban, amikor kijön a sütőből és még meleg.
Ez az omlós diós kifli nemcsak az ünnepi asztalon mutat jól, hanem egy sima hétköznap délutánt is feldob egy csésze kávé vagy tea kíséretében. :)
Ha tetszett ez az egyszerű, mégis látványos süti, mutatunk pár hasonlóan imádni való receptet, amit szintén gyorsan elkészíthetsz – akár vendégvárónak, akár csak magadnak egy kis kényeztetésre:
Ha tetszett az omlós diós kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



