Karácsonyi aprósütik

Omlósdióskifli

Omlós diós kifli
Omlós diós kifli (Fotó: Street Kitchen)

Hozzávalók
250 g
finomliszt
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
60 g
porcukor
15 g
darált dió
100 g
hideg vaj
1 db
tojás
100 g
görög joghurt
50 ml
tej
75 g
tejszín
75 g
étcsokipasztilla
50 g
darált dió

Elkészítés
  1. Az omlós diós kiflihez a lisztet összeforgatjuk a sóval, a fahéjjal, a porcukorral, a darált dióval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. 

  2. Hozzáadjuk a tojást, végül adagolva belekeverjük a joghurtot és a tejet, amíg lágy, puha tapintású, jól kezelhető tésztát nem kapunk.

  3. A tésztát vékony téglalapra nyújtjuk (kb. 2 mm), csíkokra vágjuk, amit keresztben felkockázunk úgy, hogy egyforma méretű négyzeteket kapjunk.

  4. A kockákat átlósan félbevágjuk, így lesznek belőle háromszögek. A háromszögeket feltekerjük, és kifliformára hajlítjuk. 

  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt megsütjük. 

  6. A tetejére készítünk egy csokiganache-t, amihez felmelegítjük a tejszínt, beledobáljuk az étcsokipasztillát, majd várunk pár másodpercig és elkeverjük. A kiflikre csurgatjuk és megszórjuk darált dióval.  

www.streetkitchen.hu

Egy gyors aprósüti, amit már a tepsiről el fogsz kezdeni eszegetni. :)

Ha gyors, mégis mutatós aprósüti receptet keresel, az omlós diós kifli tuti befutó. A tésztája egyszerűen összeállítható, még kezdőként sem lehet elrontani. A vaj és a görög joghurt kombinációjától lesz igazán lágy és könnyen formázható, a darált dió és a fahéj pedig finom, otthonos ízt ad neki. A csokiganache a tetején már csak a hab a tortán!

Hozzávalók

20 darabhoz
250 g
finomliszt
1 csipet
1 tk
őrölt fahéj
60 g
porcukor
15 g
darált dió
100 g
hideg vaj
1 db
tojás
100 g
görög joghurt
50 ml
tej
75 g
tejszín
75 g
étcsokipasztilla
50 g
darált dió

Elkészítés

  1. Az omlós diós kiflihez a lisztet összeforgatjuk a sóval, a fahéjjal, a porcukorral, a darált dióval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. 

  2. Hozzáadjuk a tojást, végül adagolva belekeverjük a joghurtot és a tejet, amíg lágy, puha tapintású, jól kezelhető tésztát nem kapunk.

  3. A tésztát vékony téglalapra nyújtjuk (kb. 2 mm), csíkokra vágjuk, amit keresztben felkockázunk úgy, hogy egyforma méretű négyzeteket kapjunk.

  4. A kockákat átlósan félbevágjuk, így lesznek belőle háromszögek. A háromszögeket feltekerjük, és kifliformára hajlítjuk. 

  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170°C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt megsütjük. 

  6. A tetejére készítünk egy csokiganache-t, amihez felmelegítjük a tejszínt, beledobáljuk az étcsokipasztillát, majd várunk pár másodpercig és elkeverjük. A kiflikre csurgatjuk és megszórjuk darált dióval.  

omlos-dios-kifli-4
Omlós diós kifli (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: ha nem szeretnénk csokival díszíteni a kifliket, megforgathatjuk fahéjas porcukorban, amikor kijön a sütőből és még meleg. 

Ez az omlós diós kifli nemcsak az ünnepi asztalon mutat jól, hanem egy sima hétköznap délutánt is feldob egy csésze kávé vagy tea kíséretében. :)

Ha tetszett ez az egyszerű, mégis látványos süti, mutatunk pár hasonlóan imádni való receptet, amit szintén gyorsan elkészíthetsz – akár vendégvárónak, akár csak magadnak egy kis kényeztetésre:

Mákos hókifli

Mézeskalácsos kókuszgolyó

Dióval töltött vaníliás kifli

Ha tetszett az omlós diós kifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése