Megúszós sütik

Mákoshókifli

Mákos hókifli
makos-hokifli

Hozzávalók
300 g
finomliszt
100 g
darált mák
80 g
porcukor
1 csipet
200 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 ek
tejföl
A forgatáshoz
4 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor

Elkészítés
  1. A lisztet, a darált mákot, a porcukrot és a sót összekeverjük.

  2. Hozzádaraboljuk a hideg vajat, elmorzsoljuk vele, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálló, de nem ragacsos tésztát kapjunk. (Ha kevésnek érezzük a 3 ek. tejfölt, tegyünk még bele egy keveset a megfelelő állag eléréséhez.)

  3. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

  4. Pihentetés után kisebb darabokra osztjuk, ceruzavastagságú rudakat sodrunk és kiflikké formázzuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg az alja enyhén színes lesz, de a teteje világos marad.

  6. Még langyosan, óvatosan beleforgatjuk a porcukor és a vaníliás cukor keverékébe. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Puha, omlós, porcukorral behintett kis téli csodák, amik mindig eltűnnek a tányérról, mielőtt kihűlnének. A mák és a vaníliás porcukor együtt olyan karácsonyi hangulatot hoz, hogy már az első falatnál beindul a nosztalgia. Ha egyszer megsütöd, minden évben kérni fogják.

Hozzávalók

30 darabhoz
300 g
finomliszt
100 g
darált mák
80 g
porcukor
1 csipet
200 g
hideg vaj
1 db
tojássárgája
3 ek
tejföl
A forgatáshoz
4 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A lisztet, a darált mákot, a porcukrot és a sót összekeverjük.

  2. Hozzádaraboljuk a hideg vajat, elmorzsoljuk vele, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy összeálló, de nem ragacsos tésztát kapjunk. (Ha kevésnek érezzük a 3 ek. tejfölt, tegyünk még bele egy keveset a megfelelő állag eléréséhez.)

  3. A tésztát fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

  4. Pihentetés után kisebb darabokra osztjuk, ceruzavastagságú rudakat sodrunk és kiflikké formázzuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg az alja enyhén színes lesz, de a teteje világos marad.

  6. Még langyosan, óvatosan beleforgatjuk a porcukor és a vaníliás cukor keverékébe. 

makos-hokifli-4
Mákos hókifli (Fotó: Street Kitchen)

Egyetlen falat ebből a mákos hókifliből, és máris ott vagy fejben a gyerekkori karácsonyok közepén, a radiátor mellett, forró kakaóval a kezedben. Süsd meg ajándékba, reggeli mellé vagy csak úgy – de készülj fel, hogy ebből mindig kevés lesz. Előre szólunk: dupla adagnak van értelme! :D

Ha szereted a klasszikus ünnepi sütiket, ezeket is érdemes kipróbálnod:

Retró mákos guba

Diós bejgli

Békebeli mézes krémes

Ha tetszett a mákos hókifli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése