Az omlós pácolt tarja elkészítéséhez ha szükséges, a tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, de ajánlott legalább 1 cm-es vastagságot hagyni a húsnak. A páchoz a mustárt, a mézet, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, a borsot, a reszelt fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát összekeverjük és alaposan bekenjük vele a húsokat. Egy kisebb tepsibe pakoljuk a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, ráöntjük a maradék pácot, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, akkor megsózzuk a tepsi tartalmát (ezzel azért érdemes várni, hogy a só ne vonja ki a folyadékot a húsból), majd rákanalazzuk a zsírt a húsra, öntünk mellé 100 ml vizet és alufóliával letakarva a tepsit betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor már parádésan omlik a hús, akkor levesszük róla a fóliát és további 15-20 perc alatt szépen megpirítjuk a tetejét.
A tepsis burgonyához a krumplit 0,5 cm vastag szeletekre, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk, mindkettőt egy tepsibe borítjuk és jól összekeverjük az olvasztott zsírral, sóval és borssal. Betesszük kb. 30 percre a tarja mellé, és 10 percenként óvatosan átkeverve készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kis finomra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pácolási idő: minimum 4 óra
- Sütési idő: 1 óra 20 perc