Brutális kaják

Omlóspácolttarja

Omlós pácolt tarja

Hozzávalók
A körethez
4 szelet
sertéstarja
(120 g/szelet)
2 ek
mustár
1 ek
méz
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
kakukkfű
0.5 mk
őrölt bors
6 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
sertészsír
400 g
tisztított burgonya
2 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 ek
sertészsír
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Az omlós pácolt tarja elkészítéséhez ha szükséges, a tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, de ajánlott legalább 1 cm-es vastagságot hagyni a húsnak. A páchoz a mustárt, a mézet, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, a borsot, a reszelt fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát összekeverjük és alaposan bekenjük vele a húsokat. Egy kisebb tepsibe pakoljuk a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, ráöntjük a maradék pácot, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. 

Ha letelt az idő, akkor megsózzuk a tepsi tartalmát (ezzel azért érdemes várni, hogy a só ne vonja ki a folyadékot a húsból), majd rákanalazzuk a zsírt a húsra, öntünk mellé 100 ml vizet és alufóliával letakarva a tepsit betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor már parádésan omlik a hús, akkor levesszük róla a fóliát és további 15-20 perc alatt szépen megpirítjuk a tetejét. 

A tepsis burgonyához a krumplit 0,5 cm vastag szeletekre, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk, mindkettőt egy tepsibe borítjuk és jól összekeverjük  az olvasztott zsírral, sóval és borssal. Betesszük kb. 30 percre a tarja mellé, és 10 percenként óvatosan átkeverve készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kis finomra vágott petrezselyemmel.

Omlós pácolt tarja tepsis burgonyával
Omlós pácolt tarja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pácolási idő: minimum 4 óra
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc

Ha még kipróbálnál pár tarjás kaját, akkor van néhány szuper receptünk hozzá:

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Lecsós tarja rizzsel

Rántott tarja sütőben sütve

www.streetkitchen.hu

A tarja az egyik kedvenc húsfélém, mert van benne zsírosabb és húsosabb rész egyaránt. Ezzel a páccal és módszerrel pedig igazán omlósra tudjátok sütni!

Hozzávalók

2 főre
A körethez
4 szelet
sertéstarja
(120 g/szelet)
2 ek
mustár
1 ek
méz
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
kakukkfű
0.5 mk
őrölt bors
6 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 ek
sertészsír
400 g
tisztított burgonya
2 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
1 ek
sertészsír
só, bors
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

Az omlós pácolt tarja elkészítéséhez ha szükséges, a tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, de ajánlott legalább 1 cm-es vastagságot hagyni a húsnak. A páchoz a mustárt, a mézet, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, a borsot, a reszelt fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát összekeverjük és alaposan bekenjük vele a húsokat. Egy kisebb tepsibe pakoljuk a szeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást, ráöntjük a maradék pácot, és legalább 4 órára a hűtőbe tesszük. 

Ha letelt az idő, akkor megsózzuk a tepsi tartalmát (ezzel azért érdemes várni, hogy a só ne vonja ki a folyadékot a húsból), majd rákanalazzuk a zsírt a húsra, öntünk mellé 100 ml vizet és alufóliával letakarva a tepsit betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor már parádésan omlik a hús, akkor levesszük róla a fóliát és további 15-20 perc alatt szépen megpirítjuk a tetejét. 

A tepsis burgonyához a krumplit 0,5 cm vastag szeletekre, a lila hagymát pedig vékony cikkekre vágjuk, mindkettőt egy tepsibe borítjuk és jól összekeverjük  az olvasztott zsírral, sóval és borssal. Betesszük kb. 30 percre a tarja mellé, és 10 percenként óvatosan átkeverve készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy kis finomra vágott petrezselyemmel.

Omlós pácolt tarja tepsis burgonyával
Omlós pácolt tarja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pácolási idő: minimum 4 óra
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc

Ha még kipróbálnál pár tarjás kaját, akkor van néhány szuper receptünk hozzá:

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Lecsós tarja rizzsel

Rántott tarja sütőben sütve

Ha tetszett az Omlós pácolt tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept