Az omlós vaníliás kifli első lépéseként a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, mindkettőt frissentartó fóliába csomagoljuk (egyszerre eggyel fogunk dolgozni, addig a másik pihen a hidegben), és hűtőbe dobjuk 30 percre.
Az egyik tésztából lisztezett felületen hosszú, vékony, kb. 1 cm-es átmérőjű rudakat sodrunk, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. Kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben, 12-14 perc alatt megsütjük a kifliket. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is.

- Elkészítési idő: 1,5 óra
- Sütési idő: tepsinként 12-14 perc