Ha szereted a palacsintát és a fánkot is, akkor ez a palacsintafánk neked való! A palacsintafánk a két klasszikus kedvenc ötvözete, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz. Pár alapanyagból, egy kis sütés után máris ott illatoznak a pihepuha fánkgolyók, amiket porcukorral megszórva vagy lekvárral tálalva is fogyaszthatsz. Tökéletes választás egy hétvégi desszerthez, ha valami igazán különlegesre vágysz!
A tejet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd egyből hozzáadjuk a lisztet is 3-4 részletben, én egy botmixerrel készítettem az egyszerűség kedvéért, majd még forrón a tojásokat is hozzáadjuk egyesével és homogénre turmixoljuk.
A tésztát pihentetjük 15 percet, közben bő olajat melegítünk 150-160 fokosra. Két, olajba mártott evőkanál segítségével galuskákat rakunk bele a tésztából, és pár perc alatt kisütjük a fánkokat. Ha túl lágy lenne a tészta és nagyon szétesik az első tesztsütésnél, akkor keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a tésztába, várjunk 5 percet, majd egy átkeverés után ebből a picit sűrűbb tésztából folytassuk a sütést.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetés: 15 perc