Megúszós sütik

Palacsintafánk

Palacsintafánk

Hozzávalók
250 ml
tej
2 ek
porcukor
1 csipet
150 g
finomliszt
2 db
tojás
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor

Elkészítés

Ha szereted a palacsintát és a fánkot is, akkor ez a palacsintafánk neked való! A palacsintafánk a két klasszikus kedvenc ötvözete, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz. Pár alapanyagból, egy kis sütés után máris ott illatoznak a pihepuha fánkgolyók, amiket porcukorral megszórva vagy lekvárral tálalva is fogyaszthatsz. Tökéletes választás egy hétvégi desszerthez, ha valami igazán különlegesre vágysz!

A tejet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd egyből hozzáadjuk a lisztet is 3-4 részletben, én egy botmixerrel készítettem az egyszerűség kedvéért, majd még forrón a tojásokat is hozzáadjuk egyesével és homogénre turmixoljuk. 

A tésztát pihentetjük 15 percet, közben bő olajat melegítünk 150-160 fokosra. Két, olajba mártott evőkanál segítségével galuskákat rakunk bele a tésztából, és pár perc alatt kisütjük a fánkokat. Ha túl lágy lenne a tészta és nagyon szétesik az első tesztsütésnél, akkor keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a tésztába, várjunk 5 percet, majd egy átkeverés után ebből a picit sűrűbb tésztából folytassuk a sütést.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

palacsintafank
Palacsintafánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ez a palacsintafánk tökéletes választás, ha gyors és egyszerű édességre vágysz, amit mégis különlegesebbé tehetsz a porcukorral való megszórással vagy akár egy kis házi lekvárral. Az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe, így ideális hétköznapi desszert vagy vendégváró falat lehet. Ha még nem próbáltad, itt az ideje felfedezni, hogy a palacsintatészta mennyire sokoldalú és mennyire finom lehet fánk formájában is! További palacsintareceptek:

Gundel-palacsinta

Amerikai palacsinta maradék sütőtökpüréből

Brownie-palacsinta

www.streetkitchen.hu

Gyors fánk, amihez egy edényben elég csak összemixelni egy sűrűbb palacsintatésztát, aztán kisütni olajban. 🙂

Hozzávalók

20 darabhoz
250 ml
tej
2 ek
porcukor
1 csipet
150 g
finomliszt
2 db
tojás
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
2 ek
porcukor

Ha szereted a palacsintát és a fánkot is, akkor ez a palacsintafánk neked való! A palacsintafánk a két klasszikus kedvenc ötvözete, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz. Pár alapanyagból, egy kis sütés után máris ott illatoznak a pihepuha fánkgolyók, amiket porcukorral megszórva vagy lekvárral tálalva is fogyaszthatsz. Tökéletes választás egy hétvégi desszerthez, ha valami igazán különlegesre vágysz!

A tejet felforraljuk a cukorral és a sóval, majd egyből hozzáadjuk a lisztet is 3-4 részletben, én egy botmixerrel készítettem az egyszerűség kedvéért, majd még forrón a tojásokat is hozzáadjuk egyesével és homogénre turmixoljuk. 

A tésztát pihentetjük 15 percet, közben bő olajat melegítünk 150-160 fokosra. Két, olajba mártott evőkanál segítségével galuskákat rakunk bele a tésztából, és pár perc alatt kisütjük a fánkokat. Ha túl lágy lenne a tészta és nagyon szétesik az első tesztsütésnél, akkor keverjünk még 1-2 evőkanál lisztet a tésztába, várjunk 5 percet, majd egy átkeverés után ebből a picit sűrűbb tésztából folytassuk a sütést.

Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

palacsintafank
Palacsintafánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Pihentetés: 15 perc

Ez a palacsintafánk tökéletes választás, ha gyors és egyszerű édességre vágysz, amit mégis különlegesebbé tehetsz a porcukorral való megszórással vagy akár egy kis házi lekvárral. Az elkészítése mindössze 30 percet vesz igénybe, így ideális hétköznapi desszert vagy vendégváró falat lehet. Ha még nem próbáltad, itt az ideje felfedezni, hogy a palacsintatészta mennyire sokoldalú és mennyire finom lehet fánk formájában is! További palacsintareceptek:

Gundel-palacsinta

Amerikai palacsinta maradék sütőtökpüréből

Brownie-palacsinta

Ha tetszett a Palacsintafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept