Kids

Alegfinomabbpaprikáscsirkegyerekeknek

A legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek

Hozzávalók
1 fej
fehér hagyma
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
kápia paprika
1 szál
sárgarépa
100 g
édes koktélparadicsom
(sárga és piros, esetleg San Marzano)
600 g
csirkemellfilé
2 - 3 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt édes pirospaprika
1 mk
kakukkfű
1 tk
balzsamecet
50 ml
passata
2 - 3 db
aszalt paradicsom
100 ml
tejföl
A tálaláshoz
főtt fusilli tészta

Elkészítés

Először felaprítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikákat kisebb darabokra vágjuk, a répát apróra kockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük. A húst megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

Egy nagy, magas falú lábasban olajat hevítünk, és amikor már forró, a kétféle hagymát 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Beletesszük a zöldségeket, pár perc pirítás után jöhet a pirospaprika és a kakukkfű, meglocsoljuk balzsamecettel, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, felöntjük passatával, és pár szem aszalt paradicsomot is keverünk a raguba. Ezután sózzuk, és belekeverjük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy éppen ellepje, majd alacsony lángon főzzük 10-15 percig.

Amikor kész a paprikás, a húst kivesszük belőle, a ragut botmixerrel pürésítjük. Egy közepes tálba tesszük a tejfölt, és a püréből apránként a tejfölös tálba merünk, elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet, majd a tejfölös szószt az edénybe öntjük. Visszahelyezzük a húsdarabokat, és egyet még forralunk rajta, majd főtt tésztával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 20 perc 
  • Összesen: 35 perc
paprikás csirke a gyerekeknek
Paprikás csirke gyerekeknek
TIPP: Ez az étel rengeteg zöldséget tartalmaz, így sűrűbb, mint a klasszikus paprikás csirke. Mikor a babák elkezdenek tésztát kézzel enni, ne legyen sok szaft rajta (fusilli a legjobb nekik, könnyen kézbe fogható, és megtartja a szószt), a nagyobb gyerekek már villával próbálkozhatnak. A husit 2 éves kor alatt külön tálaljuk, a szószos tészta mellé.

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zöldséges frittata

A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti

www.streetkitchen.hu

A klasszik paprikás csirke zöldségekkel felturbózott, sűrű szaftos változata, ami olaszos ízvilágával minden gyerek kedvence lesz!

Hozzávalók

2 gyermek és felnőtt adaghoz
1 fej
fehér hagyma
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
kápia paprika
1 szál
sárgarépa
100 g
édes koktélparadicsom
(sárga és piros, esetleg San Marzano)
600 g
csirkemellfilé
2 - 3 ek
olívaolaj
1 tk
füstölt édes pirospaprika
1 mk
kakukkfű
1 tk
balzsamecet
50 ml
passata
2 - 3 db
aszalt paradicsom
100 ml
tejföl
A tálaláshoz
főtt fusilli tészta

Először felaprítjuk a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paprikákat kisebb darabokra vágjuk, a répát apróra kockázzuk, a koktélparadicsomokat megfelezzük. A húst megtisztítjuk, és falatnyi darabokra vágjuk.

Egy nagy, magas falú lábasban olajat hevítünk, és amikor már forró, a kétféle hagymát 2-3 perc alatt üvegesre pároljuk. Beletesszük a zöldségeket, pár perc pirítás után jöhet a pirospaprika és a kakukkfű, meglocsoljuk balzsamecettel, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha felforrt, felöntjük passatával, és pár szem aszalt paradicsomot is keverünk a raguba. Ezután sózzuk, és belekeverjük a húst. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, hogy éppen ellepje, majd alacsony lángon főzzük 10-15 percig.

Amikor kész a paprikás, a húst kivesszük belőle, a ragut botmixerrel pürésítjük. Egy közepes tálba tesszük a tejfölt, és a püréből apránként a tejfölös tálba merünk, elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet, majd a tejfölös szószt az edénybe öntjük. Visszahelyezzük a húsdarabokat, és egyet még forralunk rajta, majd főtt tésztával tálaljuk.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 20 perc 
  • Összesen: 35 perc
paprikás csirke a gyerekeknek
Paprikás csirke gyerekeknek
TIPP: Ez az étel rengeteg zöldséget tartalmaz, így sűrűbb, mint a klasszikus paprikás csirke. Mikor a babák elkezdenek tésztát kézzel enni, ne legyen sok szaft rajta (fusilli a legjobb nekik, könnyen kézbe fogható, és megtartja a szószt), a nagyobb gyerekek már villával próbálkozhatnak. A husit 2 éves kor alatt külön tálaljuk, a szószos tészta mellé.

Ajánlott életkor: darabos ételt már gond nélkül fogyasztó gyerekeknek, ám egyéni állapotok esetén (pl. bizonyított allergia, evésproblémák, eltérő fejlődés stb.) az étel kínálása előtt keressük fel a szakorvost, fejlesztő szakembert vagy a házi gyermekorvost!

Figyelem! A leírt tanácsok, receptek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot vagy az egyéni dietetikai tanácsadást. Amennyiben a gyermeknek tünetei vannak, illetve fennáll nála bármilyen betegség (pl. allergia, cöliákia, nyelőcsőgyulladás stb.), vagy eltérő a fejlődése, kérjük, keressétek fel személyesen a házi gyermekorvost, szakorvost, dietetikust.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Zöldséges frittata

A gyerekek kedvence: paradicsomos spagetti

Ha tetszett a legfinomabb paprikás csirke gyerekeknek receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept