Húsételek

Paradicsomoshúsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók
só,bors
A paradicsommártáshoz
A húsgombócokhoz
100 g
rizs
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A főzővízhez
1 db
zellergumó (kis)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
1 l
passata (passzírozott paradicsom)
1 ek
liszt
cukor

Elkészítés

A paradicsomos húsgombóc első lépéseként a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, fűszerekkel, és a rizzsel. Golflabda nagyságú golyókat formázunk a masszából.

Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. 30-40 percig lassú tűzön főzzük benne a gombócokat, majd kihalásszuk őket.

Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a passatához. Ízlés szerint cukrozzuk, 5 percig forraljuk, majd beletesszük a gombócokat. A megmaradt zelleres vízben főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival tálalva
Paradicsomos húsgombóc (Fotó: Street Kitchen)

Szerettétek gyerekként a klasszik menza kajákat? Akkor itt az ideje felidézni az emlékeket, miután elkészítettétek a klasszikus paradicsomos húsgombóc receptet, ezeket is próbáljátok ki:

Tarhonyás hús

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Menzás lebbencsleves

www.streetkitchen.hu

A paradicsomos húsgombóc egy megkerülhetetlen klasszikus, úgyhogy miért éppen nálunk hiányozna ez a recept? Itt is játszik, hogy ahány ház, annyi szokás, de most megmutatjuk a mi verziónkat. :)

Hozzávalók

2 főre
só,bors
A paradicsommártáshoz
A húsgombócokhoz
100 g
rizs
500 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
1 tk
pirospaprika
só, bors
1 mk
őrölt kömény
A főzővízhez
1 db
zellergumó (kis)
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
1 l
passata (passzírozott paradicsom)
1 ek
liszt
cukor

A paradicsomos húsgombóc első lépéseként a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, fűszerekkel, és a rizzsel. Golflabda nagyságú golyókat formázunk a masszából.

Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. 30-40 percig lassú tűzön főzzük benne a gombócokat, majd kihalásszuk őket.

Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a passatához. Ízlés szerint cukrozzuk, 5 percig forraljuk, majd beletesszük a gombócokat. A megmaradt zelleres vízben főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival tálalva
Paradicsomos húsgombóc (Fotó: Street Kitchen)

Szerettétek gyerekként a klasszik menza kajákat? Akkor itt az ideje felidézni az emlékeket, miután elkészítettétek a klasszikus paradicsomos húsgombóc receptet, ezeket is próbáljátok ki:

Tarhonyás hús

Lajos-féle klasszikus spenótfőzelék

Menzás lebbencsleves

Ha tetszett a paradicsomos húsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése