Tészták

Paradicsomoshúsgombóctésztával

Paradicsomos húsgombóc tésztával

Hozzávalók
A paradicsomos húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
0.25 tk
bors
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
30 ml
olaj
500 ml
passata
1 mk
cukor
2 - 3 ek
paradicsompesztó
190 g
aszalt paradicsom
190 g
olajbogyó
A tálaláshoz
kb. 250 g farfalle tészta
kb. 40 g parmezán
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A paradicsomos húsgombóc sokak kedvence, én most egy picit feltuningoltam: a húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az oregánót, a bazsalikomot és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, alaposan összekeverjük, majd kb. pingponglabda méretű golyókat formázunk a húsból.

Egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt körbepirítjuk rajta a húsgolyókat, majd felöntjük a passatával. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a pesztót, és közepes hőfokon 20 percig főzzük a gombócokat. 

Míg főnek a gombócok, bő, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.

A 20 perc elteltével hozzáadjuk a raguhoz a felaprított aszalt paradicsomot és az olajbogyót, további 1-2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A raguhoz hozzákeverjük a tésztát, átforgatjuk benne, majd tányérra szedjük az ételt. Egy zöldséghámozóval parmezánforgácsokat vágunk, a petrezselymet felaprítjuk, és ezekkel ízesítjük, díszítjük az ételt. 

Paradicsomos húsgombóc tésztával
Paradicsomos húsgombóc tésztával

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós húsgolyós penne

Tepsis húsgolyós penne

www.streetkitchen.hu

Ha az olaszok ismernék ezt a receptet, biztos ez lenne náluk a paradicsomos húsgombóc. :D

Hozzávalók

4 főre
A paradicsomos húsgombóchoz
500 g
darált sertéshús
0.25 tk
bors
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
2 gerezd
fokhagyma
30 ml
olaj
500 ml
passata
1 mk
cukor
2 - 3 ek
paradicsompesztó
190 g
aszalt paradicsom
190 g
olajbogyó
A tálaláshoz
kb. 250 g farfalle tészta
kb. 40 g parmezán
1 csokor
petrezselyem

A paradicsomos húsgombóc sokak kedvence, én most egy picit feltuningoltam: a húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az oregánót, a bazsalikomot és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, alaposan összekeverjük, majd kb. pingponglabda méretű golyókat formázunk a húsból.

Egy lábasban olajat hevítünk, 2-3 perc alatt körbepirítjuk rajta a húsgolyókat, majd felöntjük a passatával. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a pesztót, és közepes hőfokon 20 percig főzzük a gombócokat. 

Míg főnek a gombócok, bő, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük.

A 20 perc elteltével hozzáadjuk a raguhoz a felaprított aszalt paradicsomot és az olajbogyót, további 1-2 percig főzzük, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. 

A raguhoz hozzákeverjük a tésztát, átforgatjuk benne, majd tányérra szedjük az ételt. Egy zöldséghámozóval parmezánforgácsokat vágunk, a petrezselymet felaprítjuk, és ezekkel ízesítjük, díszítjük az ételt. 

Paradicsomos húsgombóc tésztával
Paradicsomos húsgombóc tésztával

Ezek is érdekelhetnek:

Mikrós húsgolyós penne

Tepsis húsgolyós penne

Ha tetszett a Paradicsomos húsgombóc tésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept