Saláták

Paradicsomosuborkasaláta

Paradicsomos uborkasaláta
paradicsomos-uborkasalata

Hozzávalók
10 db
koktélparadicsom
1 db
kígyóuborka
(400 g/db)
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
4 ek
10%-os ételecet
400 ml
víz
2 ek
cukor
2 ek
olívaolaj
bors
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A  paradicsomokat negyedeljük, az uborkát karikákra szeleteljük és szintén elnegyedeljük, a lila hagymát pedig csíkokra vágjuk.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket.

  3. Egy kisebb edényben elkészítjük az öntetet: az ételecetet összekeverjük a vízzel, a cukorral és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd hozzáöntjük a zöldségekhez, és elkeverjük benne a frissen aprított petrezselymet.

  4. Én jéghidegen szeretem, ezért ajánlom, hogy mindenképp hűtsétek le, de ha türelmetlenek vagytok, 10 percig akkor is hagyjátok állni, hogy összeérjenek az ízek a mártásban.

www.streetkitchen.hu

Nincs is jobb egy frissítő, nyári salátánál, ami pillanatok alatt elkészül! Ez a paradicsomos uborkasaláta pont ilyen: egyszerű, ízletes, és tökéletes kiegészítője bármilyen ebédnek vagy vacsorának.

A paradicsomos uborkasaláta a nyári étkezések titkos fegyvere: frissítő, villámgyors és elképesztően jól passzol szinte bármihez. Akár egy ropogós grillhús, akár egy szelet rántott cukkini mellé kerül a tányérra, ez a saláta garantáltan feldobja az összhatást.

Hozzávalók

4 fő részére
10 db
koktélparadicsom
1 db
kígyóuborka
(400 g/db)
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
4 ek
10%-os ételecet
400 ml
víz
2 ek
cukor
2 ek
olívaolaj
bors
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A  paradicsomokat negyedeljük, az uborkát karikákra szeleteljük és szintén elnegyedeljük, a lila hagymát pedig csíkokra vágjuk.

  2. Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket.

  3. Egy kisebb edényben elkészítjük az öntetet: az ételecetet összekeverjük a vízzel, a cukorral és az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd hozzáöntjük a zöldségekhez, és elkeverjük benne a frissen aprított petrezselymet.

  4. Én jéghidegen szeretem, ezért ajánlom, hogy mindenképp hűtsétek le, de ha türelmetlenek vagytok, 10 percig akkor is hagyjátok állni, hogy összeérjenek az ízek a mártásban.

paradicsomos-uborkasalata-6
Paradicsomos uborkasaláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a paradicsomos uborkasaláta tökéletes választás, ha valami frissre és könnyedre vágysz. Piknikhez, kerti partira vagy csak egy gyors hétköznapi ebéd mellé is szuperül működik – és még a mosogatás sem tart tovább 2 percnél!

Ha bejött ez a gyors, nyári saláta, mutatunk még pár hasonló frissítőt, amiket kánikulában is jólesik elkanalazni:

Mediterrán csicseriborsó-saláta

Csípős lime-os nyári újburgonya-saláta

Grillezett cukkinisaláta mozzarellával

Ha tetszett a Paradicsomos uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept