Alapreceptek

Párizsikrém

Párizsi krém

Hozzávalók
50 g
kristálycukor
150 ml
habtejszín
300 g
vaj
35 g
kakaópor
200 g
étcsokoládé

Elkészítés

A párizsi krém egy igazán klasszikus csokoládés vajas krém, amely intenzív kakaós ízével tökéletes választás torták, piskótatekercsek vagy akár cupcake-ek díszítésére. A krém gazdag textúrája ellenére nem lesz túl nehéz, és a hűtési folyamat során tökéletesen selymes állagúvá válik. Ha csokoládérajongó vagy, ezt a krémet mindenképpen érdemes kipróbálnod, hiszen otthon is egyszerűen elkészítheted.

Az elkészítéséhez a cukrot és a tejszínt egy edényben felforraljuk, és pár percig még forrni hagyjuk. Belekockázzuk a vajat, mehet bele a kakaópor és a kisebb darabokra tört étcsokoládé is. Megvárjuk, amíg a vaj és a csoki is maradéktalanul felolvad a forró alapban, majd csomómentesre keverjük a krémalapot. Így ahogy van, mehet is be a hűtőbe, hogy teljesen kihűlhessen. Végül robotgéppel, magasabb fokozaton 1-2 perc alatt kihabosítjuk a krémet és kedvünk szerint felhasználjuk.

parizsi-krem
Párizsi krém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Hűtési idő: 2-3 óra

A párizsi krém igazi jolly joker a konyhában, ha valami intenzíven csokoládés krémre vágysz, amely tökéletesen illik tortákba, piskótákba vagy akár egy krémes pohárdesszertbe is. Nemcsak az íze lenyűgöző, de elkészíteni is egyszerű, és garantáltan feldobja bármelyik süteményt. Ha szeretnél egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető csokikrémmel kísérletezni, ez a recept biztosan a kedvenced lesz! Hoztunk néhány tippet, amihez jól jöhet:

Dobostorta

Csokis piskótatekercs

Csokis muffin

www.streetkitchen.hu

A párizsi krém egy kakaós, intenzíven csokoládés ízű vajas krém, ami habár tömény, mégsem érződik nagyon-nagyon vajasnak. Dobostortába vagy piskótatekercsbe is simán használhatod.

Hozzávalók

700 g krémhez
50 g
kristálycukor
150 ml
habtejszín
300 g
vaj
35 g
kakaópor
200 g
étcsokoládé

A párizsi krém egy igazán klasszikus csokoládés vajas krém, amely intenzív kakaós ízével tökéletes választás torták, piskótatekercsek vagy akár cupcake-ek díszítésére. A krém gazdag textúrája ellenére nem lesz túl nehéz, és a hűtési folyamat során tökéletesen selymes állagúvá válik. Ha csokoládérajongó vagy, ezt a krémet mindenképpen érdemes kipróbálnod, hiszen otthon is egyszerűen elkészítheted.

Az elkészítéséhez a cukrot és a tejszínt egy edényben felforraljuk, és pár percig még forrni hagyjuk. Belekockázzuk a vajat, mehet bele a kakaópor és a kisebb darabokra tört étcsokoládé is. Megvárjuk, amíg a vaj és a csoki is maradéktalanul felolvad a forró alapban, majd csomómentesre keverjük a krémalapot. Így ahogy van, mehet is be a hűtőbe, hogy teljesen kihűlhessen. Végül robotgéppel, magasabb fokozaton 1-2 perc alatt kihabosítjuk a krémet és kedvünk szerint felhasználjuk.

parizsi-krem
Párizsi krém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Hűtési idő: 2-3 óra

A párizsi krém igazi jolly joker a konyhában, ha valami intenzíven csokoládés krémre vágysz, amely tökéletesen illik tortákba, piskótákba vagy akár egy krémes pohárdesszertbe is. Nemcsak az íze lenyűgöző, de elkészíteni is egyszerű, és garantáltan feldobja bármelyik süteményt. Ha szeretnél egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető csokikrémmel kísérletezni, ez a recept biztosan a kedvenced lesz! Hoztunk néhány tippet, amihez jól jöhet:

Dobostorta

Csokis piskótatekercs

Csokis muffin

Ha tetszett a párizsi krém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése