A párizsi krém egy igazán klasszikus csokoládés vajas krém, amely intenzív kakaós ízével tökéletes választás torták, piskótatekercsek vagy akár cupcake-ek díszítésére. A krém gazdag textúrája ellenére nem lesz túl nehéz, és a hűtési folyamat során tökéletesen selymes állagúvá válik. Ha csokoládérajongó vagy, ezt a krémet mindenképpen érdemes kipróbálnod, hiszen otthon is egyszerűen elkészítheted.
Az elkészítéséhez a cukrot és a tejszínt egy edényben felforraljuk, és pár percig még forrni hagyjuk. Belekockázzuk a vajat, mehet bele a kakaópor és a kisebb darabokra tört étcsokoládé is. Megvárjuk, amíg a vaj és a csoki is maradéktalanul felolvad a forró alapban, majd csomómentesre keverjük a krémalapot. Így ahogy van, mehet is be a hűtőbe, hogy teljesen kihűlhessen. Végül robotgéppel, magasabb fokozaton 1-2 perc alatt kihabosítjuk a krémet és kedvünk szerint felhasználjuk.

- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Hűtési idő: 2-3 óra