Fantasztikus desszertek

Pekándiósszelet

Pekándiós szelet

Hozzávalók
A diós réteghez
A tésztához
250 g
liszt
1 csipet
1 ek
cukor
150 g
puha vaj
1 db
tojás
60 ml
méz
60 ml
juharszirup
1 tk
vaníliakivonat
2 db
tojás
250 g
pekándió
durva szemű tengeri só
50 ml
tejszín
100 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Belekeverjük a tojás, összegyúrjuk, és egy sodrófával akkora téglalapot nyújtunk, amekkora a tepsi. Sütőpapírral kibéleljük, és belerakjuk a tésztát. Picit megszurkáljuk fogpiszkálóval, és 180 fokos sütőben sütjük 5 percig. 

Pekándiós szelet

Közben megcsináljuk a diós réteget. A pekándió, a só és a tojás kivételével a hozzávalókat egy serpenyőben összemelegítjük. Ha már kicsit rotyog, elzárjuk, és hagyjuk 2-3 percet hűlni. Egy keverőtálban felverjük a tojást, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vajas keveréket. Durvára aprítjuk a diót, és ezt is beleszórjuk. Összeforgajtuk, és az elősütött tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe további 25 percre. Ha megsült, kivesszük és kihűtjük. Kockákra vágva, egy csipet tengeri sóval megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Viszonylag gyors, brutál finom süti! Megsüthetitek sima dióból is, de pekánnal az igazi! :P

Hozzávalók

1 20 x 25 cm nagyságú tepsihez
A diós réteghez
A tésztához
250 g
liszt
1 csipet
1 ek
cukor
150 g
puha vaj
1 db
tojás
60 ml
méz
60 ml
juharszirup
1 tk
vaníliakivonat
2 db
tojás
250 g
pekándió
durva szemű tengeri só
50 ml
tejszín
100 g
vaj

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal. Belekeverjük a tojás, összegyúrjuk, és egy sodrófával akkora téglalapot nyújtunk, amekkora a tepsi. Sütőpapírral kibéleljük, és belerakjuk a tésztát. Picit megszurkáljuk fogpiszkálóval, és 180 fokos sütőben sütjük 5 percig. 

Pekándiós szelet

Közben megcsináljuk a diós réteget. A pekándió, a só és a tojás kivételével a hozzávalókat egy serpenyőben összemelegítjük. Ha már kicsit rotyog, elzárjuk, és hagyjuk 2-3 percet hűlni. Egy keverőtálban felverjük a tojást, és fokozatosan hozzácsorgatjuk a vajas keveréket. Durvára aprítjuk a diót, és ezt is beleszórjuk. Összeforgajtuk, és az elősütött tésztára öntjük. Visszarakjuk a sütőbe további 25 percre. Ha megsült, kivesszük és kihűtjük. Kockákra vágva, egy csipet tengeri sóval megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Pekándiós szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept