Fantasztikus desszertek

Pezsgőkrémesmacaron

Pezsgőkrémes macaron

Hozzávalók
A macaronhoz
90 g
mandulaliszt
100 g
porcukor
15 g
kakaópor
1 csipet
2 db
tojásfehérje
50 g
cukor
A krémhez
200 g
fehér csoki
180 ml
édes pezsgő
250 g
mascarpone

Elkészítés

A macaronhoz a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert úgy könnyen szétfolyhat a massza. 

Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 

30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 145-150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

A krémhez a fehér csokit kisebb darabokra tördeljük. A pezsgőt egy gyorsforralóba rakjuk, visszaredukáljuk (visszaforraljuk) kb. 80 ml-nyire, ráöntjünk a fehér csokira, majd párszor átkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon a csoki, és homogén krémet kapjunk, amit lehűlésig hűtőbe rakunk. A mascarponét kihabosítjuk, beleöntjük a fehér csokis pezsgőkrémet, és ha stabil, töltésre való krém állagot kapunk, habzsákból megtöltjük vele a macaronokat.

Pezsgőkrémes macaron
Pezsgőkrémes macaron

www.streetkitchen.hu

A macaron szerintem minden alkalomra tökéletes desszert lehet. Éééés igen, még szilveszterre is pompás, pláne ha egy ütős pezsgőkrémmel töltitek meg, amihez itt is van a recept!

Hozzávalók

18 darabhoz
A macaronhoz
90 g
mandulaliszt
100 g
porcukor
15 g
kakaópor
1 csipet
2 db
tojásfehérje
50 g
cukor
A krémhez
200 g
fehér csoki
180 ml
édes pezsgő
250 g
mascarpone

A macaronhoz a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert úgy könnyen szétfolyhat a massza. 

Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 

30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 145-150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

A krémhez a fehér csokit kisebb darabokra tördeljük. A pezsgőt egy gyorsforralóba rakjuk, visszaredukáljuk (visszaforraljuk) kb. 80 ml-nyire, ráöntjünk a fehér csokira, majd párszor átkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon a csoki, és homogén krémet kapjunk, amit lehűlésig hűtőbe rakunk. A mascarponét kihabosítjuk, beleöntjük a fehér csokis pezsgőkrémet, és ha stabil, töltésre való krém állagot kapunk, habzsákból megtöltjük vele a macaronokat.

Pezsgőkrémes macaron
Pezsgőkrémes macaron

Ha tetszett a pezsgőkrémes macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése