Megúszós sütik

PiñaColadakuglóf

Piña Colada kuglóf

Hozzávalók
A kuglófhoz
250 g
vaj
250 g
cukor
3 db
tojás
150 ml
kókusztej
300 g
liszt
50 g
kókuszreszelék
1.5 tk
sütőpor (púpos)
1 tk
csapott szódabikarbóna
0.5 tk
10 db
karika, konzerv ananász
50 ml
fehér rum
A cukormázhoz
4 ek
ananászlé
10 ek
porcukor
kókuszchips

Elkészítés
A kókusztejet megmelegítjük, majd ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük. Ehhez a vajas masszához öntjük a kihűlt kókusztejes cuccot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a rumot, végül a feldarabolt ananász karikákat is.
img_0287.jpg
Összekeverjük a hozzávalókat és a kész tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végzünk.
img_0308.jpg
Közben elkészítjük a cukormázat. Az ananászléhez adjuk a porcukrot és simára keverjük. A kuglófot fél órát hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat és megszórjuk pirított kókuszchipsszel.Próbáljátok ki a receptet és tartsatok velünk a legközelebbi fantasztikus kalandjainkban is!
kuglof.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy jó kuglóf sosem árt - tartja az ókori mondás, és milyen igaz is ez! Mi most egy kókuszos-ananászos verzióval szerettük volna feldobni a szürke novemberi hétköznapjainkat - és ha kuglóf, hát legyen kövér, így egy kis rumot is csempésztünk bele, innen pedig már egyértelmű volt a névválasztás. 

Hozzávalók

1 kuglófhoz
A kuglófhoz
250 g
vaj
250 g
cukor
3 db
tojás
150 ml
kókusztej
300 g
liszt
50 g
kókuszreszelék
1.5 tk
sütőpor (púpos)
1 tk
csapott szódabikarbóna
0.5 tk
10 db
karika, konzerv ananász
50 ml
fehér rum
A cukormázhoz
4 ek
ananászlé
10 ek
porcukor
kókuszchips
A kókusztejet megmelegítjük, majd ráöntjük a kókuszreszelékre és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és kikeverjük. Ehhez a vajas masszához öntjük a kihűlt kókusztejes cuccot, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a rumot, végül a feldarabolt ananász karikákat is.
img_0287.jpg
Összekeverjük a hozzávalókat és a kész tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük, de a biztonság kedvéért tűpróbát is végzünk.
img_0308.jpg
Közben elkészítjük a cukormázat. Az ananászléhez adjuk a porcukrot és simára keverjük. A kuglófot fél órát hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat és megszórjuk pirított kókuszchipsszel.Próbáljátok ki a receptet és tartsatok velünk a legközelebbi fantasztikus kalandjainkban is!
kuglof.jpg

Ha tetszett a piña colada kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése