A gyömbéres ananász juice-hoz először előkészítjük az ananászt: eltávolítjuk a koronáját, majd az alját, ezt követően nagyon vékonyan meghámozzuk. A “pikkelyes” részt eltávolítva külön hámozunk még egy réteget - ekkor a gyümölcshússal együtt a “szemeket”, azaz a barna pöttyöket szeljük le. Ezeket a szeleteket az ananász középső részével (torzsájával) együtt kb. 500 ml vízben forralni kezdjük a szegfűszeggel együtt.
5 percig forraljuk majd félre tesszük lehűlni.
Közben az ananász húst felkockázzuk és egy turmixba pakoljuk a megtisztított felkockázott gyömbérrel együtt.
A turmix tartalmát felöntjük a lehűlt leszűrt forrázat egy részével és egyneművé turmixoljuk.
Szűrő és kanál vagy spatula segítségével átszűrjük. Ehhez a masszához szintén önthetünk a forrázatból, hogy könnyítsük a szűrést. A turmix kiöblítéséhez is használhatjuk a forrázatot, melyet hozzáadunk az átszűrt juice-hoz.
Tálalás előtt behűtjük vagy pohárba töltve, jégkockával is kínálhatjuk.
Pineappleginger-Gyömbéresananászjuice
Egy pohárnyi Ghána! 🙂
Vegán
A pineapple ginger igazi frissítő, ha valami könnyű, gyümölcsös italra vágysz, ami egy kicsit fel is pörget. Az édes ananász és a csípős gyömbér találkozása pont azt a kontrasztot hozza, amitől ez az ital nemcsak finom, hanem kifejezetten élénkítő is.
Reggel indulás előtt vagy délutáni újraindítónak is tökéletes. A lényeg az arányokon múlik: az ananász adja a természetes édességet és az üdítő savakat, a gyömbér pedig épp annyit csavar rajta, hogy karakteresebb legyen.
Hozzávalók
Elkészítés
A gyömbéres ananász juice-hoz először előkészítjük az ananászt: eltávolítjuk a koronáját, majd az alját, ezt követően nagyon vékonyan meghámozzuk. A “pikkelyes” részt eltávolítva külön hámozunk még egy réteget - ekkor a gyümölcshússal együtt a “szemeket”, azaz a barna pöttyöket szeljük le. Ezeket a szeleteket az ananász középső részével (torzsájával) együtt kb. 500 ml vízben forralni kezdjük a szegfűszeggel együtt.
5 percig forraljuk majd félre tesszük lehűlni.
Közben az ananász húst felkockázzuk és egy turmixba pakoljuk a megtisztított felkockázott gyömbérrel együtt.
A turmix tartalmát felöntjük a lehűlt leszűrt forrázat egy részével és egyneművé turmixoljuk.
Szűrő és kanál vagy spatula segítségével átszűrjük. Ehhez a masszához szintén önthetünk a forrázatból, hogy könnyítsük a szűrést. A turmix kiöblítéséhez is használhatjuk a forrázatot, melyet hozzáadunk az átszűrt juice-hoz.
Tálalás előtt behűtjük vagy pohárba töltve, jégkockával is kínálhatjuk.

Ha szeretnéd még frissebbé tenni, egy kevés lime vagy néhány jégkocka is jól áll neki. Ez a juice gyorsan elkészül, és azoknak is jó választás, akik egy picivel egészségesebb alternatívát keresnek a klasszikus üdítők helyett.
Ha a pineapple ginger után kedvet kaptál még több egészséges italhoz, itt van még három recept!
Ha tetszett a pineapple ginger - gyömbéres ananász juice receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



