Italok

Pineappleginger-Gyömbéresananászjuice

Pineapple ginger - Gyömbéres ananász juice
Pineapple ginger - Gyömbéres ananász juice

Hozzávalók
1 db
érett ananász
5 szem
szegfűszeg
45 g
gyömbér
1 db
citrom
(opcionális)

Elkészítés
  1. A gyömbéres ananász juice-hoz először előkészítjük az ananászt: eltávolítjuk a koronáját, majd az alját, ezt követően nagyon vékonyan meghámozzuk. A “pikkelyes” részt eltávolítva külön hámozunk még egy réteget - ekkor a gyümölcshússal együtt a “szemeket”, azaz a barna pöttyöket szeljük le. Ezeket a szeleteket az ananász középső részével (torzsájával) együtt kb. 500 ml vízben forralni kezdjük a szegfűszeggel együtt. 

  2. 5 percig forraljuk majd félre tesszük lehűlni.

  3. Közben az ananász húst felkockázzuk és egy turmixba pakoljuk a megtisztított felkockázott gyömbérrel együtt. 

  4. A turmix tartalmát felöntjük a lehűlt leszűrt forrázat egy részével és egyneművé turmixoljuk.

  5. Szűrő és kanál vagy spatula segítségével átszűrjük. Ehhez a masszához szintén önthetünk a forrázatból, hogy könnyítsük a szűrést. A turmix kiöblítéséhez is használhatjuk a forrázatot, melyet hozzáadunk az átszűrt juice-hoz.

  6. Tálalás előtt behűtjük vagy pohárba töltve, jégkockával is kínálhatjuk.


www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy pohárnyi Ghána! 🙂

pictogram

Vegán

A pineapple ginger igazi frissítő, ha valami könnyű, gyümölcsös italra vágysz, ami egy kicsit fel is pörget. Az édes ananász és a csípős gyömbér találkozása pont azt a kontrasztot hozza, amitől ez az ital nemcsak finom, hanem kifejezetten élénkítő is.

Reggel indulás előtt vagy délutáni újraindítónak is tökéletes. A lényeg az arányokon múlik: az ananász adja a természetes édességet és az üdítő savakat, a gyömbér pedig épp annyit csavar rajta, hogy karakteresebb legyen.

Hozzávalók

1 literhez
1 db
érett ananász
5 szem
szegfűszeg
45 g
gyömbér
1 db
citrom
(opcionális)

Elkészítés

  1. A gyömbéres ananász juice-hoz először előkészítjük az ananászt: eltávolítjuk a koronáját, majd az alját, ezt követően nagyon vékonyan meghámozzuk. A “pikkelyes” részt eltávolítva külön hámozunk még egy réteget - ekkor a gyümölcshússal együtt a “szemeket”, azaz a barna pöttyöket szeljük le. Ezeket a szeleteket az ananász középső részével (torzsájával) együtt kb. 500 ml vízben forralni kezdjük a szegfűszeggel együtt. 

  2. 5 percig forraljuk majd félre tesszük lehűlni.

  3. Közben az ananász húst felkockázzuk és egy turmixba pakoljuk a megtisztított felkockázott gyömbérrel együtt. 

  4. A turmix tartalmát felöntjük a lehűlt leszűrt forrázat egy részével és egyneművé turmixoljuk.

  5. Szűrő és kanál vagy spatula segítségével átszűrjük. Ehhez a masszához szintén önthetünk a forrázatból, hogy könnyítsük a szűrést. A turmix kiöblítéséhez is használhatjuk a forrázatot, melyet hozzáadunk az átszűrt juice-hoz.

  6. Tálalás előtt behűtjük vagy pohárba töltve, jégkockával is kínálhatjuk.


Pineapple ginger - Gyömbéres ananász juice
Pineapple ginger - Gyömbéres ananász juice (Fotó: Street Kitchen)

Ha szeretnéd még frissebbé tenni, egy kevés lime vagy néhány jégkocka is jól áll neki. Ez a juice gyorsan elkészül, és azoknak is jó választás, akik egy picivel egészségesebb alternatívát keresnek a klasszikus üdítők helyett.

Ha a pineapple ginger után kedvet kaptál még több egészséges italhoz, itt van még három recept!

Reggeli banános smoothie

Barackos smoothie

Alma-répa-cékla smoothie - perfekt immunerősítő

Ha tetszett a pineapple ginger - gyömbéres ananász juice receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Címkék, kategóriák

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése