A pirított tojásos-sajtos rizshez előszőr a rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és nagy lángon elkezdjük pirítani rajta a rizst, majd hozzáadjuk a borsót.
A tojásokban elkeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, sózzuk és a rizshez öntjük. Átkeverjük, és 1-2 perc további pirítás után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, borssal és fűszerpaprikával.
Elkészítési idő: 20 perc
Pirított tojásos-sajtos rizs (Fotó: Street Kitchen)
A tökéletes maradékmentő recept, ha a hétvégéről maradt egy kis rizibizid. De akár egy gyors vacsinak is kiváló!
Hozzávalók
2 főre
200 g
rizs
só
20 ml
étolaj
150 g
zöldborsó
3 db
tojás
150 g
trappista sajt
A tálaláshoz
100 g
trappista sajt
bors
1 csipet
fűszerpaprika
A pirított tojásos-sajtos rizshez előszőr a rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és nagy lángon elkezdjük pirítani rajta a rizst, majd hozzáadjuk a borsót.
A tojásokban elkeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot, sózzuk és a rizshez öntjük. Átkeverjük, és 1-2 perc további pirítás után lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk reszelt sajttal, borssal és fűszerpaprikával.
Elkészítési idő: 20 perc
Pirított tojásos-sajtos rizs (Fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett a Pirított tojásos-sajtos rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!