Fantasztikus desszertek

Pisztáciakrémeseklerfánk

Pisztáciakrémes ekler fánk

Hozzávalók
A tésztához
1 csipet
1 csipet
cukor
100 ml
víz
100 g
liszt
3 db
tojás
A krémhez
200 g
hántolt, pirított pisztácia
30 - 40 ml
olívaolaj
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
A tetejére
1 kis marék
durvára vágott pisztácia
60 g
vaj

Elkészítés

A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki. 

Pisztáciakrémes ekler fánk

A pisztáciakrémhez a pirított pisztáciát egy aprítógépbe rakjuk, és lezúzzuk. Hozzáöntjük az olajat, majd ezzel együtt újra 10-20 mp-ig zúzzuk, hogy szép krémes legyen. A mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belerakjuk a pisztáciapasztát és a porcukrot, átkeverjük, hogy homogén, halványzöld színű krémet kapjunk, és bele is töltjük egy nyomózsákba. 

A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük őket a krém kb. ¾-ével, rárakjuk a tetejüket, és díszítésként, kicsi, csillagcsöves nyomózsákból a fánkok „sapkájára” nyomjuk a megmaradt krémet. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és készen is vagyunk.

www.streetkitchen.hu

Az ekler fánk az egyik legszexibb, rengeteg módon variálható süti, de ha házi pisztáciakrémet töltötök bele, akkor egész biztos, hogy nem fogtok mellé. Selymes mascarponekrém, rengeteg pisztácia és egy légiesen könnyű tészta… kihagyhatatlan!

Hozzávalók

12 - 15 darabhoz
A tésztához
1 csipet
1 csipet
cukor
100 ml
víz
100 g
liszt
3 db
tojás
A krémhez
200 g
hántolt, pirított pisztácia
30 - 40 ml
olívaolaj
500 g
mascarpone
100 g
porcukor
A tetejére
1 kis marék
durvára vágott pisztácia
60 g
vaj

A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki. 

Pisztáciakrémes ekler fánk

A pisztáciakrémhez a pirított pisztáciát egy aprítógépbe rakjuk, és lezúzzuk. Hozzáöntjük az olajat, majd ezzel együtt újra 10-20 mp-ig zúzzuk, hogy szép krémes legyen. A mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belerakjuk a pisztáciapasztát és a porcukrot, átkeverjük, hogy homogén, halványzöld színű krémet kapjunk, és bele is töltjük egy nyomózsákba. 

A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük őket a krém kb. ¾-ével, rárakjuk a tetejüket, és díszítésként, kicsi, csillagcsöves nyomózsákból a fánkok „sapkájára” nyomjuk a megmaradt krémet. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a Pisztáciakrémes ekler fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept