A pisztáciás muffinokhoz egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a vajat, az olajat és a cukrot habosra keverjük, majd mehet bele a vaníliaaroma, a tojások, a tej, a pisztáciakrém és az apróra vágott pisztácia.
Alaposan összekeverjük a tésztát, de ne keverjük túl. Amikor összeállt és homogén az alap, egy fagyiskanállal, muffinkapszlikkal bélelt, 12 db-os muffinsütőformába adagoljuk a tésztát.
Betoljuk a sütő középső részébe, és 20-25 percig sütjük.
5-10 percig várunk, amíg picit hűlnek, majd rácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Pisztáciásmuffin
Készüljetek, mert ma egy igazi különlegességgel dobjuk fel a napotokat: pisztáciás muffinokkal! Ezek a kis édes sütemények nemcsak a szemnek gyönyörűek a zöld pisztáciadarabokkal, de az ízük is egyszerűen mesés. Egy pillanat alatt elkészülnek, és garantáltan a vendégek kedvencei lesznek.
A pisztáciás muffin elkészítésében a titok a száraz és nedves hozzávalók külön keverésében, majd a gyors egyesítésben rejlik – így lesz a tészta puha és levegős. A pisztáciakrém és a durvára vágott pisztácia nemcsak különleges ízt, hanem gyönyörű zöld színt is ad a sütinek. Nézzük, hogyan készül! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A pisztáciás muffinokhoz egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a vajat, az olajat és a cukrot habosra keverjük, majd mehet bele a vaníliaaroma, a tojások, a tej, a pisztáciakrém és az apróra vágott pisztácia.
Alaposan összekeverjük a tésztát, de ne keverjük túl. Amikor összeállt és homogén az alap, egy fagyiskanállal, muffinkapszlikkal bélelt, 12 db-os muffinsütőformába adagoljuk a tésztát.
Betoljuk a sütő középső részébe, és 20-25 percig sütjük.
5-10 percig várunk, amíg picit hűlnek, majd rácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Tippek a tökéletes végeredményért
A pisztáciát akár meg is piríthatjuk egy kicsit sütés előtt, hogy még erőteljesebb íze legyen (de a süti tetejére ne ezt használjuk, mert megéghet sütés közben). Ha tudunk, sótlan pisztáciát használjunk. Ez kihozza az ízét és az aromáját.
A tészta elkészítésénél fontos, hogy a száraz és a nedves hozzávalókat külön keverjük össze, majd csak a legvégén egyesítsük őket.
Amikor a nedves hozzávalókat a szárazhoz adjuk, csak addig keverjük, amíg éppen összeáll a tészta. A túlzott keverés gumiszerűvé teszi a tésztát.
A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal, vagy alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formákban, körülbelül kétharmadig töltsük őket. Erre a legjobb módszer, ha fagyiskanalat használunk. Ezzel biztosítjuk, hogy szépen felpúposodjanak.
A sütésnél figyelünk a hőfokra. Általában 180°C-on sütjük a muffinokat, körülbelül 20-25 percig. Akkor vannak készen, amikor aranybarnára sültek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki, nem tapad rá nyers tészta.
Ha szeretnénk, a pisztáciás muffinokat díszíthetjük egy kis porcukorral, vagy készíthetünk rájuk egy egyszerű citromos mázat (porcukor és citromlé keveréke) és megszórhatjuk félretett pisztáciadarabokkal, de szerintem önmagában is nagyon szépek.
És végül hagyjuk a muffinokat a formában néhány percig, mielőtt rácsra tesszük őket, hogy teljesen kihűljenek. Frissen a legfinomabbak, de légmentesen záródó dobozban pár napig eltarthatók.
Ha imádod a puha, ízes muffinokat ezek a receptek is a kedvenceid lesznek:
Ha tetszett a Pisztáciás muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!