Az elkészítésének első lépéseként a spagettit bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, majd leszűrjük és a főzővízből félreteszünk kb. 140 ml-t.
A pisztáciából 130 g-ot egy késes aprítóban összezúzunk a parmezánnal, a fokhagymával és az olajjal, majd egy serpenyőbe rakjuk a főzővízzel együtt.
Összeforraljuk, hozzáadjuk a tésztát, átforgatjuk, és a maradék pisztáciával megszórva tálaljuk.
Pisztáciásspagetti
Unod már a megszokott tésztaételeket, és valami igazán különleges, krémes és ellenállhatatlan ízélményre vágysz? Akkor ez a recept neked szól! Pikk-pakk elkészíthető, mégis elegáns akár ebédre, akár vacsorára.
A pisztáciás spagetti egy igazi mediterrán hangulatú meglepetésfogás – elsőre talán szokatlannak hangzik, de ha egyszer megkóstolod, simán bekerül a kedvenceid közé.
Hozzávalók
Elkészítés
Az elkészítésének első lépéseként a spagettit bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson leírtak szerint, majd leszűrjük és a főzővízből félreteszünk kb. 140 ml-t.
A pisztáciából 130 g-ot egy késes aprítóban összezúzunk a parmezánnal, a fokhagymával és az olajjal, majd egy serpenyőbe rakjuk a főzővízzel együtt.
Összeforraljuk, hozzáadjuk a tésztát, átforgatjuk, és a maradék pisztáciával megszórva tálaljuk.

A pisztáciás spagetti egy gyors, de villantós tésztaétel, ami minimális erőbedobással készül el vacsorára vagy ebédre. Ha hasonló receptre vágysz, mutatunk még három hasonló finomságot, ami garantáltan tetszeni fog!
Ha tetszett a Pisztáciás spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!