A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk. Ezután az egyik tésztát kivesszük, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 30x20 cm-es méretűre vágjuk, majd lerakjuk a sütőpapírral bélelt tepsi aljára. Majd jöhet a rétegezés.
A darált pisztáciát összekeverjük a puha vajjal és a pisztáciakrémmel, majd a felét a tésztára kenjük. Jöhet egy újabb adag tészta, majd a málnalekvár, a tészta és a pisztáciakrém. Tésztával zárjuk a sort, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűlt, kivesszük a formából, egy rácsra fordítjuk, hogy a teteje legyen az alja.
A fehér csokit felolvasztjuk vízgőz fölött, majd leöntjük vele a zserbót. Megszórjuk az apróra vágott pisztáciával, és 1 éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre rakjuk.
Másnap éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
SK Tippek:
A tésztagombócokat érdemes lemérni, és négy egyenlő részre osztani, hogy egyforma vastagok legyenek a rétegek.
Használjunk jó minőségű fehér csokit, amihez adhatunk 1 mk semleges ízű olajat (vagy pisztáciaolajat), amitől extrán selymes lesz a máz.
Kihűlés után legalább 8-12 órán át (de jobb, ha 1 éjszakán át) pihenjen, csak akkor szeleteljük – így nem morzsolódik.
Éles, forró vízbe mártott késsel vágjuk fel (minden szelet előtt újra kell melegíteni, és le kell törölni, hogy ne maradjon vizes).




