Receptek

Pizzagofrireggelire?Naná!

Pizza gofri reggelire? Naná!

Hozzávalók
A tésztához:
180 ml
meleg víz
7 g
szárított élesztő
1 tk
cukor
1 tk
1 csipet
bors
240 g
liszt
1 tk
szárított oregánó
A szószhoz:
100 ml
passata (passzírozott paradicsom)
bors
1 csipet
cukor
1 csipet
bazsalikom
1 csipet
oregánó
Az összeállításhoz:
4 szelet
szalámi vagy sonka
125 g
mozzarella

Elkészítés
Fotó: Szilágyi Nóri
A cukrot és az élesztőt egy tálba szórjuk, ráöntjük a meleg vizet és hagyjuk pár percig pihenni, hogy felfusson az élesztő. Egy tálba szórjuk a sót, borsot, lisztet, oregánót és bedagasztjuk a tésztát az élesztős vízzel együtt. Ha túl lágy, azaz nem könnyen gyúrható tésztát kapunk, szórunk még bele kevés lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz dagasztás közben. Amikor bedagasztottuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük 20-25 percig. A szószhoz összeforraljuk a hozzávalókat egy kis edényben. Mikor megkelt a tészta 8 részre osztjuk, mindegyik gombócot akkora lappá formáljuk a kezünkkel mint a gofrisütő egyik mélyedése.
Fotó: Szilágyi Nóri
A sütőbe rakjuk a tésztákat, kenünk rá paradicsomszószt, pár vékony szelet mozzarellát is ráfektetünk, rakunk rá 1-1 szelet szalámit vagy sonkát és végül újabb tésztaréteggel zárjuk a sort. Rácsukjuk a gofrisütő tetejét és aranybarnára sütjük a gofrikat.

www.streetkitchen.hu

A pizza és a pizza ízvilágú dolgok zseniálisak, ezt kár lenne tagadni. Mivel a gofrit is imádjuk, ezért egyértelműen jött az ötlet, hogy egy pizza gofrival csak jól járhatunk.

Hozzávalók

4 darabhoz
A tésztához:
180 ml
meleg víz
7 g
szárított élesztő
1 tk
cukor
1 tk
1 csipet
bors
240 g
liszt
1 tk
szárított oregánó
A szószhoz:
100 ml
passata (passzírozott paradicsom)
bors
1 csipet
cukor
1 csipet
bazsalikom
1 csipet
oregánó
Az összeállításhoz:
4 szelet
szalámi vagy sonka
125 g
mozzarella
Fotó: Szilágyi Nóri
A cukrot és az élesztőt egy tálba szórjuk, ráöntjük a meleg vizet és hagyjuk pár percig pihenni, hogy felfusson az élesztő. Egy tálba szórjuk a sót, borsot, lisztet, oregánót és bedagasztjuk a tésztát az élesztős vízzel együtt. Ha túl lágy, azaz nem könnyen gyúrható tésztát kapunk, szórunk még bele kevés lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz dagasztás közben. Amikor bedagasztottuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük 20-25 percig. A szószhoz összeforraljuk a hozzávalókat egy kis edényben. Mikor megkelt a tészta 8 részre osztjuk, mindegyik gombócot akkora lappá formáljuk a kezünkkel mint a gofrisütő egyik mélyedése.
Fotó: Szilágyi Nóri
A sütőbe rakjuk a tésztákat, kenünk rá paradicsomszószt, pár vékony szelet mozzarellát is ráfektetünk, rakunk rá 1-1 szelet szalámit vagy sonkát és végül újabb tésztaréteggel zárjuk a sort. Rácsukjuk a gofrisütő tetejét és aranybarnára sütjük a gofrikat.

Ha tetszett a pizza gofri reggelire? naná! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése