A legjobb reggelik

Pizzáspárna

Pizzás párna

Hozzávalók
A tésztához
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
kristálycukor
7 g
20 g
friss élesztő
150 ml
tej
50 g
tejföl
2 db
tojás
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A töltelékhez
100 g
sűrített paradicsom
140 ml
passata
70 g
paprikás szalámi
70 g
sonka
80 g
konzervkukorica
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
só, bors
1 ek
olívaolaj
50 g
trappista sajt
50 g
füstölt sajt
50 g
sárga cheddar sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
tej
30 g
trappista sajt
30 g
füstölt sajt
30 g
sárga cheddar sajt

Elkészítés

A pizzás párna elkészítéséhez a tésztához a vaj kivételével egy dagasztógép üstjébe rakunk minden hozzávalót, és alacsony fokozaton elkezdjük összegyúrni. Amikor kezd összeállni a tészta, kis adagokban hozzáadjuk a vajat. 4-5 percig dagasztjuk, amíg szép fényes tésztát kapunk. Kilisztezett dobozba tesszük, légmentesen lezárjuk, és egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez kikeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, az apró kockákra vágott szalámit és sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a fűszereket, az olajat és a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtokat. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd 8 darab egyforma téglalapot vágunk belőle. A lapok közepére kanalazunk a töltelékből, elkenjük rajta és a rövidebb oldalaknál felhajtjuk 1 cm-re a tésztát, majd pedig a hosszabbiktól indulva feltekerjük. A lényeg, hogy a feltekerés után minden oldala le legyen zárva.

Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket legalább 4-5 cm távolságra egymástól. A tekercseket kicsit lelapítjuk és konyharuhával letakarva hagyjuk kelni még 10 percig. A párnák tetejét átlósan bevágjuk három helyen, majd tojás és tej keverékével lekenjük és rászórjuk a lereszelt sajtokat. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Még több szuper iskolakezdős receptet találtok az augusztus 30-án megjelenő Street Kitchen őszi magazinban! Keressétek az újságosoknál, a benzinkutakon és a szupermarketekben és az SK shopban!

pizzas-parna
Pizzás párna (Recept: Street Kitchen)
  • Pihentetés: 1 óra 10 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha további ötleteket keresel az iskolakezdéshez, adunk néhányat, amivel feldobhatod a reggeled:

BLT szendvics

Zöldborsós répafasírt tortillába tekerve

Jalapenós-sajtos csiga

www.streetkitchen.hu

Nincs menőbb reggeli a suliba, mint egy jó pizzás párna, hisz mindenki odavolt ezért a sós finomságért kiskorában. Legalábbis én biztosan! :D Sajtos, szalámis és pihepuha.

Hozzávalók

8 darabhoz
A tésztához
500 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
kristálycukor
7 g
20 g
friss élesztő
150 ml
tej
50 g
tejföl
2 db
tojás
50 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A töltelékhez
100 g
sűrített paradicsom
140 ml
passata
70 g
paprikás szalámi
70 g
sonka
80 g
konzervkukorica
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított bazsalikom
só, bors
1 ek
olívaolaj
50 g
trappista sajt
50 g
füstölt sajt
50 g
sárga cheddar sajt
A tetejére
1 db
tojás
1 ek
tej
30 g
trappista sajt
30 g
füstölt sajt
30 g
sárga cheddar sajt

A pizzás párna elkészítéséhez a tésztához a vaj kivételével egy dagasztógép üstjébe rakunk minden hozzávalót, és alacsony fokozaton elkezdjük összegyúrni. Amikor kezd összeállni a tészta, kis adagokban hozzáadjuk a vajat. 4-5 percig dagasztjuk, amíg szép fényes tésztát kapunk. Kilisztezett dobozba tesszük, légmentesen lezárjuk, és egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez kikeverjük a sűrített paradicsomot, a passatát, az apró kockákra vágott szalámit és sonkát, a lecsepegtetett kukoricát, a fűszereket, az olajat és a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtokat. 

A megkelt tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd 8 darab egyforma téglalapot vágunk belőle. A lapok közepére kanalazunk a töltelékből, elkenjük rajta és a rövidebb oldalaknál felhajtjuk 1 cm-re a tésztát, majd pedig a hosszabbiktól indulva feltekerjük. A lényeg, hogy a feltekerés után minden oldala le legyen zárva.

Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket legalább 4-5 cm távolságra egymástól. A tekercseket kicsit lelapítjuk és konyharuhával letakarva hagyjuk kelni még 10 percig. A párnák tetejét átlósan bevágjuk három helyen, majd tojás és tej keverékével lekenjük és rászórjuk a lereszelt sajtokat. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Még több szuper iskolakezdős receptet találtok az augusztus 30-án megjelenő Street Kitchen őszi magazinban! Keressétek az újságosoknál, a benzinkutakon és a szupermarketekben és az SK shopban!

pizzas-parna
Pizzás párna (Recept: Street Kitchen)
  • Pihentetés: 1 óra 10 perc
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha további ötleteket keresel az iskolakezdéshez, adunk néhányat, amivel feldobhatod a reggeled:

BLT szendvics

Zöldborsós répafasírt tortillába tekerve

Jalapenós-sajtos csiga

Ha tetszett a pizzás párna receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése