A pljeskavicás-grillsajtos ciabatta első lépéseként a húspogácsához a kétféle darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Sózzuk, borsozzuk, két részre osztjuk és megformázzuk.
A lila hagymát finomra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
A húspogácsát feldobjuk a grillre és oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, a ciabattát pedig kettévágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a grillen megpirítjuk a vágott felületét.
A sajtokat is meggrillezzük és jöhet az összeállítás: a megpirított ciabattát megkenjük ajvárral, rátesszük a húspogácsát, majd a grillsajtot és megszórjuk a petrezselymes lila hagymával, végül jöhet rá a ciabatta teteje is.

- Elkészítési idő: 40 perc
Nemcsak a húsoknak áll jól a grill, hanem a sajtoknak is:
Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve
Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével