Grillszezon

Pljeskavicás-grillsajtosciabatta

Pljeskavicás-grillsajtos ciabatta

Hozzávalók
A húspogácsához
250 g
darált sertéshús
250 g
darált marhahús
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 ág
kakukkfű
1 csipet
szódabikarbóna
só, bors
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
1 csomag
grillsajt
(140 g-os kiszerelés)
1 db
ciabatta
1 ek
olívaolaj
6 ek
ajvár

Elkészítés

A pljeskavicás-grillsajtos ciabatta első lépéseként a húspogácsához a kétféle darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Sózzuk, borsozzuk, két részre osztjuk és megformázzuk.

A lila hagymát finomra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.

A húspogácsát feldobjuk a grillre és oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, a ciabattát pedig kettévágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a grillen megpirítjuk a vágott felületét.

A sajtokat is meggrillezzük és jöhet az összeállítás: a megpirított ciabattát megkenjük ajvárral, rátesszük a húspogácsát, majd a grillsajtot és megszórjuk a petrezselymes lila hagymával, végül jöhet rá a ciabatta teteje is.

pljeskavicas-grillsajtos-ciabatta
Pljeskavicás-grillsajtos ciabatta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Nemcsak a húsoknak áll jól a grill, hanem a sajtoknak is:

Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve

Fullextrás marhaburger

Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha szerb kajákról esik szó, szerintem a legtöbb embernek egyből a pljeskavica ugrik be. Ez a grillen készülő, sajttal turbózott változat pont tökéletes lesz a nyárra!

Hozzávalók

2 főre
A húspogácsához
250 g
darált sertéshús
250 g
darált marhahús
1 tk
őrölt fűszerpaprika
1 ág
kakukkfű
1 csipet
szódabikarbóna
só, bors
Az összeállításhoz
0.5 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 csokor
petrezselyem
1 csomag
grillsajt
(140 g-os kiszerelés)
1 db
ciabatta
1 ek
olívaolaj
6 ek
ajvár

A pljeskavicás-grillsajtos ciabatta első lépéseként a húspogácsához a kétféle darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Sózzuk, borsozzuk, két részre osztjuk és megformázzuk.

A lila hagymát finomra vágjuk, megsózzuk és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.

A húspogácsát feldobjuk a grillre és oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük, a ciabattát pedig kettévágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és a grillen megpirítjuk a vágott felületét.

A sajtokat is meggrillezzük és jöhet az összeállítás: a megpirított ciabattát megkenjük ajvárral, rátesszük a húspogácsát, majd a grillsajtot és megszórjuk a petrezselymes lila hagymával, végül jöhet rá a ciabatta teteje is.

pljeskavicas-grillsajtos-ciabatta
Pljeskavicás-grillsajtos ciabatta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Nemcsak a húsoknak áll jól a grill, hanem a sajtoknak is:

Sajtos csirke fajitas és vega fajitas tacóba töltve

Fullextrás marhaburger

Céklás quinoasaláta grillsajttal és rózsaszín krumplipürével

Ha tetszett a Pljeskavicás-grillsajtos ciabatta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept