A polentához a kukoricadarát elkeverjük a vízzel, megsózzuk és egy lábasban kb. 15 perc alatt megfőzzük. Belereszeljük a parmezánt, fokhagymát, majd elzárjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire borítjuk és szépen egy spatulával kör alakúra elegyengetjük, kb. 30-32 cm nagyságúra. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Ez azért kell, hogy megszilárduljon teljesen. Ha elősütnénk, a végére nagyon kiszáradna és nem lehetne szeletelni, mert széttörne.

Miután kihűlt, a pizzaszósz hozzávalóit összekeverjük és rákenjük a pizzára. Ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, rápakoljuk az elfelezett paradicsomokat, a felszeletelt lilahagymát és a nagy kockákra vágott bacont. 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem pirul az egész. Ez kb. 20-25 perc. Miután kész, kivesszük, hagyjuk 10 percet állni. Megszórjuk oregánóval, pár levél friss bazsalikommal díszítjük és kész is. Felszeletelve tálaljuk.

