Brutális kaják

Polentalasagne

Polentalasagne

Hozzávalók
A polentához
600 ml
zöldségalaplé
600 ml
tej
540 g
kukoricadara
50 g
parmezán
só, bors
A raguhoz
3 ek
olívaolaj
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
só, bors
1 tk
oregánó
1 tk
rozmaring
1 tk
kakukkfű
200 ml
vörösbor
2 konzerv
paradicsom
200 ml
víz
20 g
parmezán
A besamelhez
50 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
szerecsendió
A tetejére
20 g
parmezán
1 csomag
mozzarella
50 g
vaj
50 g
vaj

Elkészítés

A polentalasagne a raguval kezdődik. Ehhez az olívaolajon lepirítjuk a darált húst, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük a borral. Ha elfőtt a bor, mehet bele a paradicsom és a víz. 40 percig főzzük lassú tűzön, a végén pedig belereszeljük a parmezánt.

A polentához felforraljuk az alaplevet, majd beleöntjük a tejet. Elkeverjük benne a kukoricadarát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Mehet bele a vaj és a parmezán, illetve sózzuk, borsozzuk. Ezután szétterítjük egy sütőtepsin, és teljesen hagyjuk kihűlni. Akkora tepsibe kell tenni, amekkora kétszer elfér rajta. Körbevágjuk a tepsit kétszer, és ez a két lap lesz most a „tészta”.

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

Ezután összerakjuk az egészet: a tepsi aljába rakjuk az egyik polentalapot, erre jöhet a ragu fele, a besamel fele, majd a másik polentalap, a maradék ragu, majd a maradék besamel. Végül ráreszeljük a permezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

www.streetkitchen.hu

Ha már unjátok a hagyományos lasagnét, újítsatok be ezzel a polentaváltozattal: picit több idő, de megéri.

Hozzávalók

1 kb. 20 x 25-30 cm nagyságú tepsihez
A polentához
600 ml
zöldségalaplé
600 ml
tej
540 g
kukoricadara
50 g
parmezán
só, bors
A raguhoz
3 ek
olívaolaj
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
2 szál
zellerszár
só, bors
1 tk
oregánó
1 tk
rozmaring
1 tk
kakukkfű
200 ml
vörösbor
2 konzerv
paradicsom
200 ml
víz
20 g
parmezán
A besamelhez
50 g
liszt
500 ml
tej
só, bors
szerecsendió
A tetejére
20 g
parmezán
1 csomag
mozzarella
50 g
vaj
50 g
vaj

A polentalasagne a raguval kezdődik. Ehhez az olívaolajon lepirítjuk a darált húst, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, és felöntjük a borral. Ha elfőtt a bor, mehet bele a paradicsom és a víz. 40 percig főzzük lassú tűzön, a végén pedig belereszeljük a parmezánt.

A polentához felforraljuk az alaplevet, majd beleöntjük a tejet. Elkeverjük benne a kukoricadarát, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Mehet bele a vaj és a parmezán, illetve sózzuk, borsozzuk. Ezután szétterítjük egy sütőtepsin, és teljesen hagyjuk kihűlni. Akkora tepsibe kell tenni, amekkora kétszer elfér rajta. Körbevágjuk a tepsit kétszer, és ez a két lap lesz most a „tészta”.

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rárakjuk a lisztet, kicsit lepirítjuk, és felöntjük a tejjel. Ha besűrűsödött, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.

Ezután összerakjuk az egészet: a tepsi aljába rakjuk az egyik polentalapot, erre jöhet a ragu fele, a besamel fele, majd a másik polentalap, a maradék ragu, majd a maradék besamel. Végül ráreszeljük a permezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Ha tetszett a Polentalasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept