A pontyot, amilyen sűrűn csak tudjuk, a húsos felétől a bőr felé beirdaljuk, hogy a szálkákat átvágjuk, majd sózzuk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük az apró kockákra vágott uborkát és paradicsomot, a finomra aprított kaprot, az olívaolajat és a citrom kifacsart levét.
A majonézt jól összekeverjük a wasabival, a liszteket pedig elkeverjük a keményítővel.
A halról egy papírtörlővel leitatjuk a vizet, felvágjuk 1,5-2 cm-es kockákra, ha szükséges, ismét megsózzuk és a lisztes keverékbe forgatjuk.
Egy szűrőkanállal vagy sima szűrővel kiemeljük, lerázzuk róla a felesleges lisztet és beletesszük a 180 fokra melegített olajba, ahol 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután leitatjuk róla a felesleges olajat.
A tacókat egy forró, száraz serpenyőben oldalanként 15-15 másodperc alatt átmelegítjük, az egyik oldalukat megkenjük a majonézzel, beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát, a pontyot, rákanalazzuk a salsát és félbehajtva már tálalhatjuk is.
Pontytaco
Számomra a pontytöpörtyű ropog. Egy Felzabáltuk!-forgatás során több vendéglátós is azt állította, hogy a pontytöpörtyűt nem lehet ropogósra sütni. Én meg erre azt mondom: akkor harapj csak bele ebbe a töpörtyűbe, kis komám. Na ugye, hogy lehet! ;)
Ez a halas taco remek példa arra, hogyan lehet a hagyományos pontyot egy modern, ropogós fogásban újragondolni.
Hozzávalók
Az uborkasalsához
A wasabis majonézhez
Az összeállításhoz
Elkészítés
A pontyot, amilyen sűrűn csak tudjuk, a húsos felétől a bőr felé beirdaljuk, hogy a szálkákat átvágjuk, majd sózzuk és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük az apró kockákra vágott uborkát és paradicsomot, a finomra aprított kaprot, az olívaolajat és a citrom kifacsart levét.
A majonézt jól összekeverjük a wasabival, a liszteket pedig elkeverjük a keményítővel.
A halról egy papírtörlővel leitatjuk a vizet, felvágjuk 1,5-2 cm-es kockákra, ha szükséges, ismét megsózzuk és a lisztes keverékbe forgatjuk.
Egy szűrőkanállal vagy sima szűrővel kiemeljük, lerázzuk róla a felesleges lisztet és beletesszük a 180 fokra melegített olajba, ahol 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Ezután leitatjuk róla a felesleges olajat.
A tacókat egy forró, száraz serpenyőben oldalanként 15-15 másodperc alatt átmelegítjük, az egyik oldalukat megkenjük a majonézzel, beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát, a pontyot, rákanalazzuk a salsát és félbehajtva már tálalhatjuk is.

A pontytaco nem csak egy újabb halas étel – igazi street food-élmény, ami bebizonyítja, hogy a pontytöpörtyű igenis lehet brutálisan ropogós! Friss uborkasalsa, pikáns wasabis majonéz és egy kis ropogós pontyfilé – mindez egy puha tacóban, amit könnyű összedobni, de annál nehezebb abbahagyni. Vannak ám még pontyreceptjeink:
Ha tetszett a Pontytaco receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!