Egyserpenyős kaják

Póréhagymás-burgonyásragu

Póréhagymás-burgonyás ragu

Hozzávalók
250 ml
tejszín
2 szál
póréhagyma
(350 g)
4 - 6 ek
olívaolaj
500 g
burgonya
5 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
1 db
zöldségalaplé-zselé
só, bors
50 g
trappista
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
kenyér

Elkészítés

A félbevágott, felszeletelt póréhagymát 4-5 percig pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, beletesszük az alaplézselét, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya megfőtt és a lé redukálódott. Elzárjuk, belekeverjük a reszelt trappistát, apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.

Póréhagymás-burgonyás ragu

www.streetkitchen.hu

Tartalmas, pár alapanyagos, nagyon sűrű vega chowder, ami a burgonyafőzelékhez hasonló, mégis más. Ha jobban szeretitek a húsos dolgokat, akkor csapjatok bele egy kis kolbászt, és a probléma megoldva.

Hozzávalók

4 főre
250 ml
tejszín
2 szál
póréhagyma
(350 g)
4 - 6 ek
olívaolaj
500 g
burgonya
5 gerezd
fokhagyma
500 ml
víz
1 db
zöldségalaplé-zselé
só, bors
50 g
trappista
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
kenyér

A félbevágott, felszeletelt póréhagymát 4-5 percig pirítjuk az olívaolajon, rádobjuk a felkockázott burgonyát és a fokhagymát, majd felöntjük a vízzel és a tejszínnel, beletesszük az alaplézselét, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya megfőtt és a lé redukálódott. Elzárjuk, belekeverjük a reszelt trappistát, apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk. Kenyérrel fogyasztjuk.

Póréhagymás-burgonyás ragu

Ha tetszett a Póréhagymás-burgonyás ragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept