Brutális kaják

Pörikrumplivalésvörösborralturbózva-ezaPINCEPÖRKÖLT!!

Pöri krumplival és vörösborral turbózva - ez a PINCEPÖRKÖLT!!

Hozzávalók
2 ujjnyi
vastag szalonna
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
nagyobb paradicsom
1 csapott tk
édes fűszerpaprika
1 csapott tk
csípős paprika
1 csapott tk
füstölt paprika
400 g
marhahús
200 ml
vörösbor
só, bors
2 - 3 db
babérlevél
1 nagy csipet
1 mk
fűszerkömény
400 g
bőrös csülök
3 db
nagyobb burgonya

Elkészítés
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban elkezdjük lepirítani. A hagymát felaprítjuk és a sülő szalonnára dobjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk majd fokhagymanyomón átnyomva a többi cucchoz adjuk. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd hozzádobjuk a sülő hagymás szalonnás keverékhez. Mehet is bele a háromféle fűszerpaprika, jöhet egy alapos keverés, majd kb. 50 ml vízzel felöntjük az alapot. A marhahúst kockákra vágjuk és beledobjuk a lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Jó alaposan sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, fűszerköményt és felöntjük kb. 150 ml vízzel és időnként átkevergetve főzzük kb. 2 órán át a pörköltet. 
Ennyi idő alatt sokat fog párologni a folyadéktartalma, amit borral és vízzel pótolunk. 2 óra elteltével mehet bele a feldarabolt csülök is, amivel még 30 percig főzzük a pörköltet. Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott burgonyát, átkeverjük és hagyjuk, hogy az is megfőjön, ami kb. újabb 30 percig tart, de ezzel már el is érkeztünk a főzés végéhez és legjobb részhez, azaz a tálaláshoz! Mehet mellé egy nagy szelet puha, friss kenyér és már ehetjük is! 

www.streetkitchen.hu

"Ahány gasztromagazin, annyi szokás", tartja az ősi mondás, és ez természetesen igaz a pörköltekre is. 10 millió pörköltszakértő országa vagyunk, így talán nem is érdemes arról vitatkozni, hogy ezt az ételt hogy jó, hogy nem jó elkészíteni, egy valamit viszont ki merünk jelenteni: ebben a krumplival, vörösborral és bőrös csülökkel turbózott pincepörköltben egészen biztosan nem fogtok csalódni.

Hozzávalók

4 főre
2 ujjnyi
vastag szalonna
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 db
paprika
1 db
nagyobb paradicsom
1 csapott tk
édes fűszerpaprika
1 csapott tk
csípős paprika
1 csapott tk
füstölt paprika
400 g
marhahús
200 ml
vörösbor
só, bors
2 - 3 db
babérlevél
1 nagy csipet
1 mk
fűszerkömény
400 g
bőrös csülök
3 db
nagyobb burgonya
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban elkezdjük lepirítani. A hagymát felaprítjuk és a sülő szalonnára dobjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk majd fokhagymanyomón átnyomva a többi cucchoz adjuk. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, majd hozzádobjuk a sülő hagymás szalonnás keverékhez. Mehet is bele a háromféle fűszerpaprika, jöhet egy alapos keverés, majd kb. 50 ml vízzel felöntjük az alapot. A marhahúst kockákra vágjuk és beledobjuk a lábasba, majd hozzáöntjük a vörösbort. Jó alaposan sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majorannát, fűszerköményt és felöntjük kb. 150 ml vízzel és időnként átkevergetve főzzük kb. 2 órán át a pörköltet. 
Ennyi idő alatt sokat fog párologni a folyadéktartalma, amit borral és vízzel pótolunk. 2 óra elteltével mehet bele a feldarabolt csülök is, amivel még 30 percig főzzük a pörköltet. Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott burgonyát, átkeverjük és hagyjuk, hogy az is megfőjön, ami kb. újabb 30 percig tart, de ezzel már el is érkeztünk a főzés végéhez és legjobb részhez, azaz a tálaláshoz! Mehet mellé egy nagy szelet puha, friss kenyér és már ehetjük is! 

Ha tetszett a Pöri krumplival és vörösborral turbózva - ez a PINCEPÖRKÖLT!! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept