Fantasztikus desszertek

Pozsonyikocka

Pozsonyi kocka

Hozzávalók
400 g
csuszatészta
4 db
tojás
150 g
cukor
0.5 db
citrom héja
200 ml
tejföl
25 g
vaníliás cukor
A rétegezéshez
160 g
darált mák
80 g
cukor
4 ek
baracklekvár
A tepsi kikenéséhez
1 marék
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
porcukor
80 g
vaj
1 ek
vaj

Elkészítés

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd egy másik tálban a sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, a citromhéjjal, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tésztát összekeverjük a tojássárgájás keverékkel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. 

Pozsonyi kocka

A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a mákkal elkevert cukorral, elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a sütit, hagyjuk 15 percig pihenni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük is.

www.streetkitchen.hu

Dana, a főszerkesztőnk imádja a retró desszerteket, és a napokban örömmel újságolta, hogy talált egy nekem való sütit. Így készült el ez a pozsonyi kocka, amiben tojáshabos csuszatészta van rétegezve egy jó adag mákkal és baracklekvárral. Csak megsúgom, hogy amúgy szerintem is nagyon szuper lett! ;)

Hozzávalók

1 kb. 20 x 25 cm-es, magasabb falú sütőtálhoz
400 g
csuszatészta
4 db
tojás
150 g
cukor
0.5 db
citrom héja
200 ml
tejföl
25 g
vaníliás cukor
A rétegezéshez
160 g
darált mák
80 g
cukor
4 ek
baracklekvár
A tepsi kikenéséhez
1 marék
zsemlemorzsa
A tálaláshoz
porcukor
80 g
vaj
1 ek
vaj

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd egy másik tálban a sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, a citromhéjjal, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tésztát összekeverjük a tojássárgájás keverékkel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. 

Pozsonyi kocka

A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a mákkal elkevert cukorral, elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a sütit, hagyjuk 15 percig pihenni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük is.

Ha tetszett a Pozsonyi kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept