Megúszós sütik

Rákóczitúróspohárkrém

Rákóczi túrós pohárkrém

Hozzávalók
A tésztához:
90 g
liszt
1 csipet
25 g
porcukor
1 db
tojássárgája
A krémhez:
100 g
túró
3 ek
porcukor
250 g
mascarpone
1 tk
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
A rétegeléshez:
1 üveg
baracklekvár
A tojáshabhoz:
1 db
tojásfehérje
2 ek
porcukor
45 g
vaj

Elkészítés
A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. Ha géppel dolgozunk eleve kissé morzsalékos lesz a tészta, ez mehet is egy sütőpapíros tepsire elszórva, ha pedig kézzel dolgozunk és a kézmelegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagylyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval. A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg. A tojásfehérjehabhoz a porcukorral kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.

www.streetkitchen.hu

Mindenki tudja, hogy igazából nem a Rákóczi túrós volt Rákóczi kedvenc sütije, de azt is mindenki tudja, hogy nem lehet ellenállni neki. Baracklekvár, szaftos túrókrém, isteni tészta és tojáshab a tetején. Mindezt pedig pohárkrémben sokkal megúszósabban megalkothatjátok!

Hozzávalók

2 nagy pohárhoz
A tésztához:
90 g
liszt
1 csipet
25 g
porcukor
1 db
tojássárgája
A krémhez:
100 g
túró
3 ek
porcukor
250 g
mascarpone
1 tk
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja
A rétegeléshez:
1 üveg
baracklekvár
A tojáshabhoz:
1 db
tojásfehérje
2 ek
porcukor
45 g
vaj
A morzsához összekeverjük a lisztet a többi hozzávalóval. Ha géppel dolgozunk eleve kissé morzsalékos lesz a tészta, ez mehet is egy sütőpapíros tepsire elszórva, ha pedig kézzel dolgozunk és a kézmelegtől összeáll a tészta, akkor 30 percre hűtőbe dobjuk és nagylyukú reszelővel reszeljük rá a sütőpapíros tepsire. 180 fokos sütőben 1-2 alkalommal megkevergetve, kb. 10-15 percig sütjük a morzsát. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval. A kihűlt morzsából szórunk a poharak aljára kb. 2-2 evőkanállal. Erre jön kevés baracklekvár, majd túrókrém, baracklekvár, morzsa, túrókrém, majd baracklekvár és kevés morzsaréteg. A tojásfehérjehabhoz a porcukorral kemény habot verünk a fehérjéből, a desszertek tetejére halmozzuk és szakácsfáklyával kissé megkaramellizáljuk.

Ha tetszett a Rákóczi túrós pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept