Így készül a rakott vegyes zöldség:
A rizst bő, enyhén sós vízben puhára főzzük kb. 10 perc alatt, majd leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és félretesszük. A zöldségkeveréket szintén enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, aztán leszűrjük és ezt is félrerakjuk.
Egy kisebb lábosban, közepesen magas hőfokon megpirítjuk az olajon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 perc alatt, majd ráöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük bazsalikommal és római köménnyel. 3 perc főzés után belezúdítjuk a főtt rizst, összekeverjük és félretesszük.
Már csak a besamel van hátra, és rétegezhetünk is. A vajat habzásig melegítjük egy lábosban, rászórjuk a lisztet és 1 perc pirítás után felöntjük a tejjel. Sózzuk, borsozzuk és 2 perc főzés után félrerakjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Ha ez megtörtént, belekeverjük a tojást.
A sütőtál aljára öntjük a beasamel felét, beleszórjuk az előfőzött zöldségkeverék felét és kissé elsimítjuk. Jöhet a paradicsomos rizs, ezt is elsimítjuk rajta, majd ráöntjük a maradék besamelt és rászórjuk a második adag zöldséget is. A tetejét beborítjuk reszelt sajttal és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Miután megsült, hagyjuk 30 percet pihenni, így egyszerűbb lesz felvágni és tálalni.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 30 perc