Húsételek

Randikaja:színesbors-kéregbensültsertésszűz

Randikaja: színesbors-kéregben sült sertésszűz

Hozzávalók
250 ml
tejszín
A krumplipüréhez
2 ek
angol mustár
100 g
rukkola
500 g
krumpli
100 g
vaj
A húshoz
10 g
tört színes bors
400 g
sertésszűz egyben
Az áfonyalekvárhoz
100 ml
víz
250 g
áfonya (lehet fagyasztott is)
1 csipet
chilipehely
100 g
barna cukor
0.5 db
citrom kifacsart leve
15 g
keményítő + 50 ml víz

Elkészítés
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfonyalekvárhoz a vizet felforraljuk, belekeverjük a barna cukrot, majd mehet bele az áfonya. 5-8 percen keresztül rotyogtatjuk, akár kicsit szét is törve a darabokat fakanállal. Kevés vízben kikeverjük a keményítőt, majd közepes lángon az áfonyához keverjük.
Ha sűrűsödni kezd, belefacsarjuk fél citrom levét, valamint ízlés szerint belekeverjük a chilipelyhet. Egy deszkára törjük a színes borsot valamint egy kevés sót, majd jó alaposan meghempergetjük benne a sertésszüzet. Forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt körbesütjük, ha pirult kérget kapott, 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Opcionálisan maghőmérővel ellenőrizzük a kívánt belső hőmérsékletét (60 foknál még pont egy kicsit rózsaszín a közepe). Egy tányérra szedünk a püréből, a sertésszüzet felszeleteljük, majd a chilis áfonyalekvárból is kanalazunk mellé.

www.streetkitchen.hu

Na ezzel a kajával tuti, hogy bárkit le tudtok venni a lábáról. Elképesztő színei és ízei vannak, ez a legtökéletesebb randikaja a világon.

Hozzávalók

2 személyre
250 ml
tejszín
A krumplipüréhez
2 ek
angol mustár
100 g
rukkola
500 g
krumpli
100 g
vaj
A húshoz
10 g
tört színes bors
400 g
sertésszűz egyben
Az áfonyalekvárhoz
100 ml
víz
250 g
áfonya (lehet fagyasztott is)
1 csipet
chilipehely
100 g
barna cukor
0.5 db
citrom kifacsart leve
15 g
keményítő + 50 ml víz
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd alaposan összetörjük a mustárral, a tejszínnel és a vajjal. Sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a rukkolát is. Az áfonyalekvárhoz a vizet felforraljuk, belekeverjük a barna cukrot, majd mehet bele az áfonya. 5-8 percen keresztül rotyogtatjuk, akár kicsit szét is törve a darabokat fakanállal. Kevés vízben kikeverjük a keményítőt, majd közepes lángon az áfonyához keverjük.
Ha sűrűsödni kezd, belefacsarjuk fél citrom levét, valamint ízlés szerint belekeverjük a chilipelyhet. Egy deszkára törjük a színes borsot valamint egy kevés sót, majd jó alaposan meghempergetjük benne a sertésszüzet. Forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt körbesütjük, ha pirult kérget kapott, 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Opcionálisan maghőmérővel ellenőrizzük a kívánt belső hőmérsékletét (60 foknál még pont egy kicsit rózsaszín a közepe). Egy tányérra szedünk a püréből, a sertésszüzet felszeleteljük, majd a chilis áfonyalekvárból is kanalazunk mellé.

Ha tetszett a Randikaja: színesbors-kéregben sült sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept